Созопол удави Беласица и съхрани надеждите си за оставане в групата

Снимка – ФК Созопол

Мачът се игра на „Арена Симитли“

На стадион „Арена Симитли” в град Симитли се игра мачът от 32 кръг за първенството на Втора професионална лига между отборите на ОФК Беласица и ФК Созопол от едноименния град. Този мач беше от изключително важно значение за отбора на гостите, които само при победа оставаха с надежди за оцеляване в групата и през следващото първенство. За отбелязване е, че футболистите на Созопол показаха много дух и желание за победа, и го направиха по най-добрия начин, като подчиниха с далеч по-добра игра петричките футболисти, с което предизвикаха и гнева на кмета на общината Димитър Бръчков, който напусна разочарован стадиона след недобрата им игра.

Срещата започна с натиск на гостите, които съвсем справедливо откриха резултата в 5-та минута чрез Емануил Манев за 0:1. Три минути по-късно резултатът бе изравнен от Димитър Иванов.

Направилият много силен мач Емануил Манев спечели дузпа за тима в 15-ата минута, но от бялата точка не съумя да се разпише след отлична реакция на 18-годишният вратар на домакините Стоян Стоянов. Последният беше поздравен за всичко това и от главния съдия на срещата Димитър Буров. До края на първата част на срещата се оказаха безрезултатни атаките на футболистите на двата отбора и при резултат 1:1 се прибраха на почивка.

През втората част на срещата отново по-добрият отбор на терена бе този на футболистите от Созопол. В 51-ва минута след атака, подета от центъра на терена, Емануил Манев наказа за втори път петричкия страж за 1:2. Футболистите на Беласица изнесоха но-напред играта и това им донесе успех в 63-та минута, когато след центриране от ъглов удар на Аспарух Смилков 18-годишният талант Динчо Йовчев изпрати топката в мрежата за 2:2. Бяха извършени и смени в двата отбора. За жалост на домакините, тези на гостите се оказаха по-качествени, освежиха играта им, а в същия момент тези на Беласицане донесоха нищо добро. В 83-та минута след центриране в наказателното поле на „комитите“ Георги Господинов изпрати топката неспасяемо  в мрежата зад Стоян Стоянов и резултатът бе променен – 2:3. От този момент нататък футболистите на Беласица опитаха да променят резултата, но не успяха, защото натискът им беше стихиен. Така при резултат 3:2 футболистите на Созопол ликуваха след последния съдийски сигнал, и имаше защо. Те вече са 16-ти с 35 точки и при успех в директния двубой във вторник като домакини срещу Миньор (Перник) може да излязат от дъното на таблицата. Отборът наБеласица остава 9-ти с 41 точки и във вторник ще гостува в Габрово на местния Янтра.

Все пак той реализира втория си гол шест минути след подновяването на играта през втората част и отново „небесносините“ бяха напред в резултата.

В 63-ата минута Беласица отново възстанови равенството чрез Йовчев. Георги П. Господинов реши спора с попадение в 83-ата минута.

И в този мач най-верните привърженици на Беласица пропътуваха разстоянието от Петрич до Симитли, но напуснаха силно разочаровани стадиона в Симитли, като изразиха с болка на сърце слабата безлична и безрезултатна игра на своите любимци. Възмущение изрази и кметът на община Петрич Димитър Бръчков, който създаде всичко възможно за нормалното протичане на мачовете на петричкия тим на стадион „Арена Симитли”, като им осигуряваше постоянна поддръжка от желаещите фенове през цялото първенство.

Спортният директор на Созопол Румен Димов използва официалния сайт на клуба, за да коментира успеха на отбора над Беласица (Петрич) с 3:2 в двубой от 32-ия кръг на първенството във Втора лига.

„Отборът изигра един много добър мач в тежка обстановка, момчетата показаха отлични тактически умения, искам да ги поздравя за победата днес, която ни държи в битката. Остават ни още два финала, в които убеден съм, че треньорският екип и футболистите ще направят всичко възможно да победим“, започна той.

„Бяхме господари на терена и още в 5-ата минута с отлична комбинация Манев отбеляза гол, който ни даде летящ старт, очаквахме в следващата атака да отбележим ново попадение, но не се получи, а домакините ни изравниха в 8-ата минута. Реагирахме като отбор, в 15-ата минута получихме право да изпълним дузпа, но Емануил Манев, който спечели наказателния удар, не успя да отбележи. Тук се видя силата на отбора, стигнахме до втори гол дело на Манев, но домакините отново ни изравниха. След направените смени от треньорския щаб, вдигнахме темпото и стигнахме до победен гол“, добави специалистът.

„Радостни сме от трите точки, но след три дни ни предстои тежка битка срещу прекия ни конкурент Миньор (Перник), но ще направим всичко възможно да победим“, каза в заключение Румен Димов.

„Не беше добър мача за нашия отбор. Редно беше да се представим по достоен начин срещу отбора на Созопол. Не го направихме и всички присъстващи на стадиона видяха един много слаб и безличен мач на нашия отбор в този двубой. Отличавам за играта им 18-годишните таланти – вратаря Стоян Стоянов и защитника Динчо Йовчев. Редно беше да се даде шанс и на другия млад талант Емил Караколев, вместо на терена да влязат изхабени футболисти, доказали в не един и два мача, че няма какво да правят в нашия отбор”, сподели управителят на ОФК Беласица Ивайло Хаджигаев.

 

Беласица:

Стоян Стоянов, КуфреЕта, Динчо Йовчев, Мартин Русков, Аспарух Шамкалов, Симеон Бояджиев, Атанас Димитров, Атанас Карачоров, Запро Динев, Мариян Вангелов, Димитър Иванов  (Аспарух Смилков, Марти Таушанов)

Ташко СУЛЬОТОВ