Стартира проектът за изграждане на ВиК Боровец на Втори етап

Проектът за изграждане на ВиК Боровец на втори етап бе одобрен за финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Това съобщиха от общинската управа в Самоков.

Проектът е на стойност 2 606 580 лв. и предвижда изграждане на водопровод от 3 700 м и 232 метра канал. Втори етап обхваща района под Феста хотел, хотел „Свети Георги”, до Финландско селище. Този етап вече е изграден. В момента се работи на стария център на Боровец и всички хотели в района, до хотел „Калина”. На следващ етап ще се направи присъединяването на хотелите “Айсберг” и “Вила Парк”.


С подмяната на системата ще се включат обектите в канализацията, като отпадните води ще се отвеждат до пречиствателна станция „Яйцето”, ще се подмени изцяло водопровода и ще се извършат довършителни дейности на настилката.

Припомняме, че преди няколко години бе спечелен и изпълнен проект на ВиК Боровец на първи етап, като той включваше подмяна на водопровод и канал на централната част на курорта от хотел „Олимп” до „Мура” и „Ела”. С реализацията на втори етап на проекта ще бъде цялостно решен проблема с ВиК инфраструктурата в курорта.