Строим и показваме, заяви премиерът в Горноврабчанския манастир (ВИДЕО)

Със средства по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 в Горноврабчанския манастир “Свето Възнесение Господне” църквата е реновирана, укрепена е манастирската сграда, камбанарията и паркингът е разширен. Това написа в профилната си страница във фейсбук премиерът Бойко Борисов след посещението си в светата обител.

Живописният храмов комплекс е разположен в близост до село Горна Врабча в община Земен, Пернишка област.

След като 10 години беше затворен, Горноврабчанският манастир “Свето Възнесение Господне” отново отвори врати през 2019 г. Това се случи благодарение извършения цялостен ремонт със средства по Програмата за развитие на селските райони в размер на 691 467 лв. Комплексът се състои от църква, жилищна, стопанска сграда и кухня, които са изцяло реновирани.

Строим и показваме – това е нашата политика. Важно е българите да знаят за всички свети места в страната. Имаме отлични условия за поклоннически туризъм, категоричен е премиерът.

Борисов подчерта, че от 2014 г. досега правителството е осигурило над 40 млн. лв. за ремонт и ново строителство на храмове на Българската православна църква. Подкрепата ни към вероизповеданията в България ще продължи и занапред, заяви министър-председателят.

Днес той е на обиколка в манастирите в Пернишка област.

ВИДЕО