Съдебни охранители протестираха в Благоевград и Перник (ОБНОВЕНА)

На мълчалив протест пред съдебната палата в Благоевград  служители на дирекция „Съдебна охрана“ изразиха своето разочарование от увеличението на заплатите, договорено с министър Надежда Йорданова, което, според синдикалистите, в последния момент е било премахнато като конкретна сума от споразумението, предаде БНР.

50 са служителите на съдебната охрана в Благоевград и всички, които са на работа и са членове на синдиката, който е водел преговорите. Те обясниха, че договорената в плана за оптимизация сума е била еднаква за всички, заради инфлацията.

1200 лева е стартовата заплата в дирекция „Съдебна охрана“, а последното увеличение е от преди 4 години. Това е унизително, на фона на отговорностите, които имат служителите.

Мълчаливият протест в Благоевград беше подкрепен и от колегите им от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Служители на Съдебната охрана протестираха рано тази сутрин и пред сградата на Съдебната палата в Перник. Протестът беше мълчалив и продължи от 7:50 ч. до 8:20 ч. Недоволните заявиха, че излизат с искане да бъде изпълнено обещаното увеличение на работната им заплата.

“С министър Йорданова бе уговорено увеличение на заплатите с 300 лв., вместо това получихме по 125 лв., чувстваме се излъгани.”, заяви Красимир Таков – председател на синдикалната организация на съдебните охранители.

Недоволните заявиха, че утре ще участват в национален протест в София, съобщи БТА.