С гол на петричанин в 60-ата минута Левски II победи Пирин (Разлог)

Ташко СУЛЬОТОВ

Отложеният мач за първенството на ЮЗ Трета лига между отборите на Левски II и Пирин (Разлог) се игра на терена с изкуствено покритие в спортния комплекс на Герена. Единственият гол в срещата отбеляза петричанинът Борислав Рупанов в 60-та минута, като този път беше преотстъпен от първия отбор на сините и всичко това се оказа печеливш коз за наставника на втория отбор Елин Топузаков.
„Мачът премина в половината на отбора на Пирин (Разлог). Младите ни футболисти продължават с пропуските защото са нетърпеливи и неточни в последния пас на завършващия удар срещу противниковата врата. Гостите опитаха с футболни умения да запазят нулевото равенство, но не успяха. В 60-та минута при центриране на Кристиян Белмустаков, Боби Рупанов отбеляза единствения гол в срещата за нашия отбор. Като цяло през втората част играхме по-добре. Стана добър мач за нивото на Трета лига. Ако успеем да се класираме сред първите пет и продължим участието си във втората фаза с по-добрите отбори ще е добре, ако не – няма да правим трагедии.

В понеделник ще гостуваме на ЦСКА II на стадион Българска армия”, коментира Елин Топузаков – наставник на дублиращия отбор на Левски (София).
Старши треньорът на Пирин (Разлог) Димитър Мавродиев в откровен стил сподели: „Домакините владееха повече топката. Техните млади момчета, естествено, бяха по-пъргави. Те тренират като първия отбор, а нашите футболисти са работещи и често отсъстват от официални срещи. Срещу Левски II отсъстваха централния защитник Джейхан Зайденов и десния защитник Благой Родов – т.е. половината от защитата. При 0:0 в 27-ма минута уцелихме греда след удар на Александър Александров-Аци от фаул. Футболистите на Левски II също имаха някои голови положения, но вратарят ни Захари Димитров отново бе на висота и не допусна изненада. Веднъж и Димитър Петков-Макето след центриране от ъглов удар и меле в наказателното поле изчисти насочена топка от голлинията. За жалост Макето се контузи и бе сменен принудително в 33-та минута от 17 годишния Радослав Кънчев.

Единствения гол в срещата домакините отбелязаха след неразбирателство между защитата и халфовата линия. От този момент нататък заиграхме вабанк, Аци отблизо проигра още едно чисто голово положение след центриране на Мурад. Беше отстранен в последните минути и Лазар Стойчев и останахме с 10 души. В събота ще гостуваме на Септември (Симитли). Очаквам в този двубой да се включи капитанът Николай Демиров, напълно възстановен след контузия”.