С легендарния мотокрос в Бобошево закриха Сезон 2021

Състезанието се проведе за рекорден 65-и път, домакините с отлично представяне

Българската федерация по мотоциклетизъм закри състезателния сезон за 2021 година с традиционния мотокрос „Grand prix Бобошево“, който се проведе за рекорден 65-ти пореден път (от 1956 година насам без прекъсване).

По традиция това е последната надпревара за годината, в която се включват почти всички състезатели, взели участие в стартовете през сезона. Домакините от „Мото клуб Бобошево 1956“ и Община Бобошево бяха подготвили отлично трасето, въпреки късната дата, на която се проведе надпреварата, както и призове и награди за почти всички участници.

При най-малките в МХ 50 победата и в двата манша взе Георги Илиев от „Дизел юнак“ с „GasGas“, който изпревари Иван Тунтев от „Еър макс рейсинг“ с „Husqvarna“ и Георги Вендов от „АИТ рейсинг тийм“ също с „Husqvarna“. Награди получиха още Пламен Иванов от „М6 Ямаха рейсинг тийм“, Димитър Радков от „Панчо рейсинг тийм“, Денислав Цветанов от „Бухово екстрийм“, както и Акъф Улусан от Турция.

При 65-кубиковите най-бърз и в двата манша беше Александър Тасев от „Александър моторспорт“ с „Yamaha“, следван от Павел Марков от „Панчо рейсинг тийм“ с КТМ и Георги Илиев от „Дизел юнак“ с „GasGas“. Интересното е, че от 2-ро до 5-то място състезателите приключиха с равен брой точки – по 38.

В този клас награди получиха още Николай Павлов от „М6 Ямаха рейсинг тийм“, Симеон Тодоров от „НСА моторспорт“, Карло Вендов и Милена Вендова (и двамата от „АИТ рейсинг тийм“). При 85-кубиковите Дани Цанков от „М6 Ямаха рейсинг тийм“ с „Yamaha“ изпревари в крайното класиране за деня представителя на домакините от Бобошево Стефан Димитров с КТМ.

В клас МХ 2 Хакан Халми от „НСА моторспорт“ с КТМ и Виктор Нейчев от „Еър макс рейсинг“ с „GasGas“ завършиха с равни точки (по 47), но заради успеха си във втория манш, Халми спечели победата в Бобошево. Трети се нареди представителя на домакините от „Мото клуб Бобошево 1956“ Кристиан Петков с КТМ. В МХ 1 Майкъл Иванов отново не остави шанс на конкуренцията и записа поредния си успех. Този път състезателят на „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“ изпревари съотборниците от „Еър макс рейсинг“ Стефан Нейчев с „GasGas“ и Марин Маринов с „Kawasaki“.

Николай Манов от „Бухово екстрийм“ с „GasGas“ беше най-бърз в клас МХ, като след него се наредиха Емил Балджийски от „Дизел юнак“ с „Yamaha“ и Станко Боянов от „НСА моторспорт“ с „Kawasaki“, които завършиха с равни точки, но по-доброто класиране на Балджийски във втория манш го изпрати и по-напред в подреждането.

Класиране в „Grand prix Бобошево 2021“:

МХ 50
1. Георги Илиев – “Дизел юнак” – “GasGas” – 50 точки
2. Иван Тунтев – “Еър макс рейсинг” – “Husqvarna” – 44
3. Георги Вендов – “АИТ рейсинг тийм” – “Husqvarna” – 38

МХ65
1. Александър Тасев – “Александър моторспорт” – “Yamaha” – 50 точки
2. Павел Марков – “Панчо рейсинг тийм” – КТМ – 38
3. Георги Илиев – “Дизел юнак” – “GasGas” – 38

МХ 85
1. Дани Цанков – “М6 Ямаха рейсинг тийм” – “Yamaha” – 50 точки
2. Стефан Димитров – Бобошево – КТМ – 44

МХ 2

1. Хакан Халми – “НСА моторспорт” – КТМ – 47 точки
2. Виктор Нейчев – “Еър макс рейсинг” – “GasGas” – 47
3. Кристиан Петков – “Мото клуб Бобошево 1956” – КТМ – 38

МХ 1
1. Майкъл Иванов – “АИТ рейсинг тийм” – “Husqvarna” – 50 точки
2. Стефан Нейчев – “Еър макс рейсинг” – “GasGas” – 44
3. Марин Маринов – “Еър макс рейсинг”- “Kawasaki” – 40

МХ
1. Николай Манов – “Бухово екстрийм” – “GasGas” – 50 точки
2. Емил Балджийски – “Дизел юнак” – “Yamaha” – 42
3. Станко Боянов – “НСА моторспорт” – “Kawasaki” – 42

Снимки: LAP.bg