С намалени цени и отлично обработени ски писти курортът Мальовица привлича любителите на зимните спортове през месец март

Снимка: Мальовица Ски

Въпреки че официално вече настъпи пролетта и март месец ни подарява чудесни слънчеви дни, добрата новина за всички любители на зимните планински спортове е че все още има места в планината, където условия за ски и сноуборд са идеални.

Едно от тези райски кътчета, намиращи се в невероятната Рила планина, с изцяло отворена ски зона и промоционални цени на ски картите е изключително добре развиващият се през последните години курортен комплекс Мальовица. Невероятното планинско местенце се намира на около 80 км от центъра на Столицата и на 140 км от центъра на Пловдив.

„През месец март цената на ски картата в Мальовица за дете или лица над 65 години е скромните 15 лева за целия ден, а за желаещите за зимни спортове между 18 и 64 години е едва 25 лева, което считам, че е изключително добра цена за отличните условия на пистите, които поддържаме, въпреки че сме в края на месец март и сезонът за съжаление е към своя край.“ заяви Мартин Ицов от Управата на курортен комплекс Мальовица.

Мартин Ицов отбеляза още, че на разположение на всички гости на курорта са учебният плац „Меча поляна“, разполагащ със съвременна гумена ски лента за по-бързо придвижване на тепърва навлизащите в зимните спортове, както и няколко ски писти с различен наклон, подходящи, както за начинаещи, така и за напреднали скиори и сноубордисти.

От Управата на курорта съобщиха, че освен намалените цени за използване на ски зона „Мальовица“, до края на месец април са в сила и нови по-ниски цени за хотелско настаняване в някой от двата, наскоро ремонтирани хотели, които допълват отлично приятното изживяване във високопланинския курорт, намиращ се в подножието на емблематичния връх Мальовица. Мартин Ицов обърна внимание, че Мальовица не е планински курорт единствено за любителите на зимните спортове. Той отбеляза, че търсещите спокойствие и релакс, могат да се отдадат на лежерни занимания, отпускайки се в модерен и изцяло нов Релакс център или да почетат книга с чаша топъл чай и прекрасна гледка в най-високо разположеният в страната музей – Музеят на Алпинизма, който се намира в хотел Алпинист, помещаващ се в емблематичната за времето си сграда на ЦПШ Мальовица.

„Грабвайте ските още този уикенд и Ви чакаме на Мальовица! Планината е най-подходящото място, където да презаредите батериите в почивните дни“, призова Мартин Ицов.