С обновена детска градина и площадка за игра, с 20 къщи за гости – Ресилово се превръща във все по-привлекателно място за живеене

Селата в община Сапарева баня са сред най-облагородените и кипящи от живот – с млади семейства и деца, с обновена инфраструктура, привличащи туристи и софиянци, които си купуват вили. Такова населено място е и с. Ресилово. Има, разбира се, още много работа за вършене и места за облагородяване, но първите стъпки са налице, а потенциалът за развитие е безспорен. Това коментираха по време на среща с кандидатите от ГЕРБ местни жители от с. Ресилово. Пред кандидата за кмет на община Сапарева баня Калин Гелев и досегашната кметица на селото Мариана Доцина, местните споделиха и вълнуващите ги проблеми и какво смятат, че не е свършено. Сред тях се очерта пустеещата сграда на бившото училище. Това обаче е проблем, който не е решен на национално ниво. “С добър диалог и съвместни действия заедно с депутатите ще работим в тази посока. Ще вдъхнем нов живот на пустеещите училища. Тези сгради могат да се превърнат в цехове, в клубове по интереси за младежите, самодейците и пенсионерите”, обясни Калин Гелев.

Досегашният градоначалник на Сапарева баня посочи, че през последния мандат е решен един много наболял проблем – изцяло е обновена пътната отсечка към Ресиловския манастир “Покров на Пресвета Богородица”. Светата обител е едно емблематично за община Сапарева баня място, което ежегодно привлича хиляди туристи от страната и чужбина. Пътят към женския метох се ремонтира със съдействието на народния представител Христо Терзийски. За ремонт на самия манастир и пространството около него също е помагано доста. “Детската градина в Ресилово също придоби изцяло нов облик отвътре и саниране отвън, приветлив и удобен за отглеждане и грижи на нашите деца”, каза Гелев и обясни, че с цялостните ремонти на ДГ “Света Анна” и нейните филиали Община Сапарева баня осигурява добра среда за малчуганите и спокойствие за младите родители. В с. Ресилово Калин Гелев и неговият екип изградиха и детска площадка по проект на ПУДООС. Място, където децата да играят и прекарват свободното си време. “Младите семейства и техните деца бяха и ще продължават да са наш основен приоритет”, категоричен бе Калин Гелев. Досегашната кметица на населеното място Мариана Доцина обясни, че са работили и решили частично друг наболял проблем, който е не само на местно, а и на национално ниво – осигуряване на пътна безопасност. “Поставихме пътни знаци за ограничаване на скорост и пешеходните зони”, обясни Доцина, която иска доверието на ресиловци за нов мандат. Калин Гелев от своя страна заяви, че вече има разрешение от АПИ за поставяне на ограничител на скоростта при спирката на центъра в Ресилово. “Отсечката е права и шофьорите минават с по-висока скорост. В близост има нова детска площадка, на това място се пресича и на път за детската градини. Полагаме грижи за сигурността на децата и техните родители”, обясни досегашният градоначалник. Кандидат-съветниците от листата на ГЕРБ също присъстваха на срещата, като призоваха за подкрепа с номер 7 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове са престъпление!