С убедителна победа и фотосесия завърши годината за отбора на Риал (Ковачевци)

В приятелска футболна среща на стадион “Димитровец” в село Ковачевци беше сложен краят на есенния полусезон за футболистите на Риал. Младите таланти на треньора Рикардо Валентинов се поздравиха с категорична победа, надигравайки местния отбор ” Димитровец”.

Приятелският характер на срещата даде възможност да се експериментира с две различни формации и тактическа подредба. Възможност за изява имаха децата родени през 2010-2011 години, както и по- малката възрастова група от набор 2012-2013.

Освен футболната среща, всички отбори на Риал позираха и за календари за предстоящата година. Пред обектива застанаха и женските формации на клуба- девойките и жените на треньорката Алисия Велинова.

Ето какво каза специално за Вяра ст. треньорът Рикардо Велинов, като обобщение на изминалия полусезон и за бъдещите цели:

“Изпращаме добър сезон с малките футболисти. Момчетата, родени 2010-2011 и момчетата, родени 2013-2014 г. се справят прекрасно в първенството в нашата зона Перник – Кюстендил, като миналата година бяха шампиони, а тази година някои от отборите в областта постъпиха неколегиално и с нередовни състезатели успяха да ни победят в няколко мача. Децата се развиват добре. В бъдеще смятаме да изградим наборите 2013-2014, следователно 2015-2016, и да вървим с 2010-2011 като най-голям набор в отбора. Имаме възможност да ги изградим като футболисти и съответно да ги изпратим да играят в големи клубове, ако успеят да подпишат договор. Ще търсим варианти да изградим тренировъчна база, върху която да можем да се подготвяме. Нашата база, където играем мачовете, е прекрасна, но трябва да разполагаме с още един терен”.