Таланти от Дупница с награди от конкурс в Казахстан

С нови награди започна 2023 година за талантите от Арт ателие „Дон Кези” в Дупница. 11 възпитаница на школата получиха отличия от ХIII  Международен конкурс за детска рисунка и декоративно-приложно изкуство „Коледни фантазии”, проведен в Казахстан миналата година. Красимир Соколов и Катрин Младенова са класирани на първо място,  Александра Гидионова, Бибиана К., Ема Димитрова, Дария Илиева, Екатерина Ткаченко и Теа Костадинова са на второ място, а – Рая Методиева, Алекса Везенкова и Мария Кирилова са трети.

„Красимир Соколов е на 12години, в VI клас. Обича живописта, работи предимно с акрил и гваш, но е добър и с акварелната техника. От три години е в ателието. Има и други награди от национални и международни конкурси.

Катрин Младенова е на 15години, в IX клас Тя също е от малка при мен. Носител е на редица престижни награди от национални, международни и световни форуми на детското изкуство. Участник в редица детски изложби, пърформанси и биеналета. Няколко пъти е сред номинираните за Алманаха на Фондация „Димитър Бербатов” – „Успелите деца на България”. Тя е с първо място от Световния конкурс за детска рисунка на ООН през 2017 година. Едно от най-изявените деца в ателието.

Александра Гидионова е на 9 години, в III клас  В ателието е от две години. Тя също вече има доста награди  Рисува предимно живопис, с гваш.

Бибиана К. е на 9 години, III клас. Миналата година участва в същия конкурс и беше класирана на първо място. При мен е от две години.

Ема Димитрова е на 9 години, в III клас. Тя е при мен от една година, но е била моя ученичка и в детската градина.

Дария Илиева е на 11години, в V клас. Тя е от няколко години при мен, едно от най-изявените деца с награди от редица национални и международни конкурси.

Екатерина Ткаченко е на 12 години, в VI клас. От скоро е при мен, но се откроява с начина си на работа. Има интересен похват в работата си с боите и богато въображение, което добре умее да показва в сюжетите на своите картини.

Теа Костадинова е на 14години, в VIII клас. От 6 -годишна е при мен. Носител е на редица престижни награди от национални, международни и световни форуми на детското изкуство. Участник в редица детски изложби, пърформанси и биеналета. Три пъти е сред номинираните за Алманаха на Фондация „Димитър Бербатов” – „Успелите деца на България”. Единствен носител от ателието на бронзов медал от Международен конкурс в Япония пеез 2022г. и редица други отличия. Едно от най-изявените деца в ателието.

Рая Методиева е на 11години, в Vклас. Тя е от три години при мен, дете с много награди и отличия. Обича акварелната техника.

Алекса Везенкова е 8-годишна, във втори клас. От скоро е в школата, като тя е и гимнастичка.

Мария Кирилова е на 9 години, в III клас. От една година е при мен”, представи възпитаниците си Елена Кацарска – преподавател в ателието и художник.

Юлияна КОЛЧАКОВА