Танцова работилница организират “Партньори – Кюстендил”

Първата танцова работилница на сдружение „Партньори – Кюстендил“ е на 13 юли (вторник) от 19:00 ч. в градинката пред читалище „Братство”. Сдружението продължава изпълнението на проект „Разнообразието е богатство“, с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма „Социално ангажирани изкуства” „Кюстендил е микрокосмос на културно многообразие със своите етнически малцинства и нови мигранти (роми, турци, руснаци, арменци, италианци, украинци, израелци, гърци, македонци).

Всички те имат впечатляващи истории, които са ги довели в Кюстендил. Дали това е бизнес, любов, съдба? Ние се срещаме с представители на различни етноси и националности, живеещи в Кюстендил и чрез тях се запознаваме с танците им, разучаваме ги, споделяме ги с вас. Ако искате да чуете тези истории на наши съграждани, можете да видите заснети интервюта на страницата на Сдружение „Партньори – Кюстендил“. Ако сте любопитни да се докоснете до тяхната култура, можете да разгледате нашите видео-уроци с традиционни танци от техните националности.

Ако сте още по-любопитни, заповядайте на танцовите ни работилници, където заедно с нашия хореограф – Тони Кенов, ще разучите тези хора, ще се раздвижите и позабавлявате. Предвиждаме разучаване на традиционни за тези общности танци, които ще покажем стъпка по стъпка. Не се притеснявайте ако сте начинаещи – важно е да опитаме„ ,заявиха от Партньори Кюстендил.