Тежка македонска сватба: Певецът Карамфил Божиков премина в отбора на семейните

Точно на Националния празник на България – трети март популярният народен певец Карамфил Божиков и неговата любима жена Паолина си казаха “Да”, облечени в народни носии.
“Официално семейство “Божикови” – “Всичко, от което се нуждаем е любов”, написа в профила си във Facebook изпълнителят на македонски песни.

Кумове са били Петя Маникатова и Николай Малинов.

Двойката се сгоди през месец август миналата година. 39-годишният Карамфил, който е и учител по музика в Трето ОУ „Хр.Ботев“ в Сандански изненада приятелката си, танцьорката Паолина Димитрова с романтично предложение за брак. Пред стотици участници в Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна, Божиков коленичи пред любимата си с пръстен в ръка и я помоли да се омъжи за него. Красивата санданчанка даде съгласието си под силните аплодисменти на присъстващите.

Кумове Петя Маникатова и Николай Малинов

Карамфил Божиков е роден на 13 септември 1984 година в Петрич, и е израснал в село Марикостиново. Има издадени два албума, носител е на много музикални награди, в това число от БНР и „Пирин фолк“. Изпълнява предимно песни от Пиринския край, като сред най-известните са Два орла се бият“, „Заиграли девойчиня“, „Жени ме, мамо“ и др.