Техници от Банско първенци по приложна електроника

Отборът на Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско спечели Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“ за състезатели от ХІ и ХІІ клас. Сред деветокласници и десетокласници първи са възпитаниците на Професионалната гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево.

Младите техници от ХІ и ХІІ клас изработваха симулатор на автомобилна аларма и сигнализация за забравени светлини на кола. Майсторите от ІХ и Х клас пък се надпреварваха в направата на луксозна елха.

До финала достигнаха по 6 отбора от всяка група.

При представителите на по-големите ученици от ХІ и ХІІ след победителите се наредиха отборите на Професионалната техническа гимназия във Варна и Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин.

Втори сред деветокласниците и десетокласниците е отборът на Професионалната техническа гимназия „Цар Симеон Велики“ в Търговище, а трети – ПГЕЕ в Банско.

Националното състезание „Мога и зная как“ се проведе за 11-та поредна година, а домакин на финалния кръг беше ПГЕЕ в Банско.