Thursday, May 9, 2024
HomeРегионПетричТитулярният вратар Захари Димитров каза ЧАО на "Беласица", подписва с ФК "Кюстендил"

Титулярният вратар Захари Димитров каза ЧАО на “Беласица”, подписва с ФК “Кюстендил”

Димитров е поредният 14-и футболист, напуснал петричкия тим

 

Титулярният вратар на петричкия ОФК “Беласица” Захари Димитров официално вече не е част от отбора. Той си взе сбогом с колегите и с болка на сърце напусна НСБ „Цар Самуил”.

Захари Димитров е обмислил получените оферти и е избрал ФК „Кюстендил”, където старши треньор е Николай Николов-Чезето. Двамата се познават много добре от престоя им в отбора на „Пирин” (Разлог) и според Димитров наставникът е един прекрасен човек и опитен специалист.

Пълната истина за напускането на Захари Димитров от „Беласица” ще стане ясно след няколко дни, след като той се успокои вече като ново попълнение в състава на ФК „Кюстендил”. Както е известно, Захари Димитров бе единственият в “Беласица” постоянен титуляр. Не е имало мач, в който да не спаси поне по 3-4 100-процентни голови положения на противниковите отбори.

Фенове дълго време бяха в недоумение защо Димитров не пристигна за старта на подготовката на петричани и също толкова дълго го чакаха да се появи на стадиона. Сред тях започнаха да се пораждат и предположения около отсъствието му: “Единият вариант е, че преди старта на лятната подготовка Захари е провел разговор с консултанта на клуба Георги Петров за целите, които ще преследва отборът през новото първенство и какви ще бъдат неговите лични условия. Отговорът на Петров е бил, че ще му се обади лично. Дали това е станало достояние на старши треньора Саша Симонович, не е ясно, защото според думите на последния той смята, че Захари Димитров е на почивка и още не се е завърнал от море. Мълчанието на двамата е в основата Захари Димитров да посети във вторник стадион „Цар Самуил”, където в присъствието на управителя Иван Златински и Симонович, Георги Петров е дал отговор на вратаря, че и двете страни имат грешки. Това изявление е надделяло за окончателното решение на Захари Димитров да напусне петричкия тим. Станало му ясно, че няма място повече в мъжкия отбор на ОФК „Беласица”, защото не отговаря на критериите на Георги Петров”, това е един от сценариите, които се чертаят сред футболната общественост в Петрич.
Така след Стивън Кирилов, Аспарух Смилков, Айвън Ангелов, Атанас Карачоров, Владимир Гогов, Димитър Стоев, Тодор Димитров, Здравко Корчев и започналите занимания с отбора на „Вихрен” Благовест Танев, Петър Добринков, Илия Цеков, Борислав Димитров и Антон  Алексов, Захари Димитров е поредният до момента 14-и напуснал футболист ОФК „Беласица”.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular