РЗИ-Кюстендил набира помощници по границата за летния сезон

Мобилен кабинет на инспекцията ваксинира по списък в отдалечени села

Регионална здравна инспекция-Кюстендил набира желаещи за административно подпомагане дейността на служителите, осъществяващи граничен здравен контрол на ГКПП за периода на летния туристически сезон на 2021 г. От инспекцията подчертават, че желаещите кандидати трябва да са отговорни и мотивирани лица.

Дейността изисква обезпечаване на непрекъснат денонощен режим на работа и изпълнение заповедите на министъра на здравеопазването, по отношение противоепидемичните мерки срещу COVID-19, вкл. вписване на данни, подпомагане дейността по издаване на предписания за карантиниране и др.

С желаещите одобрени кандидати след проведено интервю ще бъде сключен договор за извършване на услуга, със срок 30.09.2021 г. Документите – заявление свободен текст; автобиография, медицинско свидетелство за работа и диплома за завършено средно образование, трябва да се подават до 17 юли в РЗИ-Кюстендил.

Същевременно от там съобщиха, че  Регионална здравна инспекция-Кюстендил разполага с мобилен кабинет и екип за поставяне на ваксини срещу COVID-19 на лица, живеещи в труднодостъпни райони и на лица в неравностойно положение на територията на област Кюстендил.

Желаещите да бъдат имунизирани да информират кметовете на населените места, които същевременно ще изпратят изготвените списъци до Регионална здравна инспекция-Кюстендил.