Тотална доминация! Дупнишки тенисисти станаха абсолютни шампиони на държавно първенство

  • Момчетата от СКТМ „Марек-Дигеста“ обраха златните медали във всички дисциплини

    Младите надежди на СКТМ „Марек-Дигеста“ направиха истински фурор на провелото се Държавно първенство по тенис на маса за кадети до 15 години. Те завоюваха златните медали на България във всички дисциплини, не оставяйки никакъв шанс на конкуренцията.
    Надпреварата се проведе през уикенда в Двореца на културата и спорта в град Варна. За четвърта поредна година дупничани са държавни отборни шампиони. Те бяха в състав: Йоан Величков, Стефан Димитров, Александър Цветков и Александър Българанов.
    Момчетата от Дупница наложиха тотална доминация и в индивидуалното първенство. Там Йоан Величков стана държавен шампион, а Стефан Димитров – вицешампион при голямата конкуренция на над 100 момчета от цялата страна. На финала дупнишките състезатели се изправиха един срещу друг, като Йоан се наложи над съотборника си. Двамата в тандем завоюваха златните медали и в дисциплината двойки кадети. Това е тяхната 5-а титла на двойки, която печелят заедно на държавни първенства.
    Йоан Величков успя да завоюва златен медал и на смесени двойки заедно със Сиделя Мутлу от отбора на „Юнак“ (Ардино). Стефан Димитров пък спечели бронзов медал заедно с Теодора Филчева от отбора на град Стамболийски.
    Разбира се, огромният успех на дупничани не остана незабелязан и от специалистите и националните селекционери, които бяха повече от впечатлени. Именно затова през лятото Стефан и Йоан ще бъдат част от националния отбор на България и ще представят страната ни на Балканското и Европейското първенство за кадети.
    „Гордея се с постигнатите резултати на момчетата. В нашия спорт това да спечелиш златните медали във всички възможни дисциплини е много рядко, а ние го направихме за втори път. Преди 2 години Стефан завоюва всички титли до 12 години, а сега Йоан повтори успеха му. Изключително доволен съм от всички и от работата, която вършим. Благодаря на треньорите, на родителите за доверието и не на последно място на община Дупница в лицето на кмета инж. Методи Чимев за подкрепата!”, коментира председателят на клуба Любомир Ганчев.

 

Димитър ИКОНОМОВ