“Беласица” се изравни по точки с лидера “Марек”

В мач от 17-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига в Етрополе се срещнаха отборите на местния “Чавдар” и “Беласица” /Петрич/. Двубоят беше от съществено значение и за двата тима. При победа за домакините се съхраняваха надеждите им за атакуване на първото място напролет. В същия момент с амбиции за трите точки бяха и футболистите на “Беласица” /Петрич/. Явно наставникът на гостите беше разучил добре играта на противника. Заложи на стабилна защита и халфова линия и пресираше много успешно футболистите на “Чавдар”. В 5-ата минута Мартин Милков се озова в удобна позиция за стрелба  отблизо срещу вратаря на “Беласица” Захари Димитров, но изпрати топката в аут. В 16-ата минута Николай Иванов от домакините след центриране в наказателното поле на гостите бе изпреварен за миг от вратаря им. Първата сериозна атака за “Беласица” бе в 20-ата минута. Тогава по десния фланг Атанас Карачоров слаломира с топката около 20 метра, върна я към Симеон Бояджиев и диспечерът на гостите я насочи към Венци Маламов, който не завърши по подобаващ начин атаката. Три минути по-късно Виктор Георгиев от домакините пресрещна навреме устремилия се фронтално към вратата Марти Таушанов. На два пъти по-късно Атанас Димитров от гостите отклони посоката на топката след удари на Николай Иванов и Мартин Милков. В 38-ата минута след изпълнение на корнер отдясно последва късо подаване към Николай Ботев, който мигновено обстрелва вратата на противника, но топката профуча встрани в аут. Първият гол в срещата бе отбелязан в 39-ата минута, когато Симеон Бояджиев овладя кълбото, насочи го точно към Карачоров отдясно, защитникът навлезе навътре, върна топката към Марти Таушанов и той от 3-4 метра го отклони за 0:1. До края на полувремето, включително и в даденото едноминутно продължение, не се стигна до промяна на резултата.

През второто полувреме по-активният отбор бе този на домакините. В 47-ата минута Аспарух Шамкалов сгреши, Николай Ботев му отне топката, центрира в наказателното поле на “Беласица”, но там Атанас Димитров поправи грешката на колегите си. В 53-тата минута безличният в този мач Теодор Кобуров бе сменен с Димитър Стоев. На три пъти футболистите на “Чавдар” сътвориха бързи контраатаки, но защитата и вратарят на “Беласица” бяха на мястото си и не допуснаха изравняване на резултата. В 80-ата минута отборът на гостите имаше шанс да отбележи нов гол. Тогава Марти Таушанов след рейд по левия фланг проби защитата на домакините, насочи кълбото към свободния в наказателното поле на “Чавдар” Димитър Стоев, който от няколко метра не успя да го укроти или поне да го отклони към вратата на противника. До края на мача отборът на домакините заигра пред наказателното поле на “Беласица”, но отново безупречната игра отзад на гостите бе причина да не се стигне до отбелязване на изравнително попадение.

Мачът бе ръководен на ниво от съдийска тройка, начело с Димитър Буров, който авторитетно и с вещина отсъждаше случващото се на терена. С тази победа отборът на “Беласица” е вече с 39 точки, но с мач по-малко, и дели първото място с отбора на “Марек”, който завърши 1:1 като гост в Сандански срещу местния “Вихрен”.

 

След мача мнения дадоха:

 

Красимир Стоев – старши треньор на “Чавдар”: Трима от основните ни футболисти не играха заради наказание, а на всичко отгоре в началото на втората част се контузи и Николай Иванов. При това положение на резервната скамейка нямаше равностойни футболисти, които да ги заместят. Независимо от всичко контролирахме повече топката през целия мач. Отборът на “Беласица” се затвори отзад и разчиташе на контраатаки. При равностойни мачове като този печели този, който отбележи първи гол.

Саша Симонович – старши треньор на “Беласица”: Радвам се, че завършихме есенния полусезон с победа, и то като гости, срещу един много силен отбор, какъвто е “Чавдар” /Етрополе/. Димитър Стоев и Живко Димитров не излязоха на терена от началото на мача, защото не бяха възстановени. Симеон Бояджиев, макар и с малко тренировки, показа отлична игра и именно от него тръгна атаката за отбелязването на единствения гол в срещата. Защитата ни беше много добре подредена. Пресирахме противника навреме и така се стигна до спечелване на трите точки, които ни бяха крайно необходими, за да можем да завършим първата част на първенството на върха на таблицата.