Тържествено! Петрич стана столица на билярда, откриха европейското първенство

15-годишният Васил Сандъкчиев излезе с българското знаме в ръце при представянето на държавите – участници 

В Петрич се състоя официалната церемония по откриването на Европейското първенство по билярд за юноши, което се провежда за първи път в България.
Петрич спечели това домакинство след продължителна и целенасочена работа на президента на Българска билярд федерация Георги Божков, подкрепен от Община Петрич и Общински съвет – Петрич.

Доброто партньорство – това открои при откриването на първенството и президентът на Европейската билярд федерация Гри Лендерс. Той изтъкна, че комуникацията е била на изключително професионално ниво с президента на Българска билярд федерация Георги Божков, а след проведените срещи и с кмета Димитър Бръчков не е имало колебание за домакинството на Петрич. В първенството участват 250 състезатели, треньори и екипи от 30 държави, а това прави Петрич европейската столица на билярд през следващите дни.

Кметът Димитър Бръчков благодари за доверието и увери, че установеното вече партньорство ще се продължи и развива в годините напред. „Постарахме се да изпълним изискванията, за да приемем Европейското първенство по билярд за юноши. Радвам се, защото наистина успяхме“, каза кметът.

 

 

Президентът на Българската билярд федерация Георги Божков развълнувано сподели, че действително усилията са били огромни и резултатът от тях днес е видим. Отличната екипна работа на всички нива по думите на Георги Божков е била решаваща за това домакинство. Специално представяне на церемонията по откриване на Европейското първенство по билярд имаха Гайдарски състав „Гоце Делчев“ и сдружение „Русалии“, които поздравиха участниците.

 

 

 

15-годишният Васил Сандъкчиев от Петрич излезе с българското знаме в ръце при представянето на държавите на първенството.

В зала „Арена Петрич“ са разположени 24 билярдни маси, както и цялото необходимо техническо оборудване за провеждане на Европейското първенство. Свободен е достъпът за публика в залата по време на срещите.

Първите започват днес – 27 юли от 09.00 часа. Всички срещи от първенството ще се излъчват и онлайн. България е представена от четирима състезатели.