Усложнена зимна обстановка в Югозапада

  • Заради обилния снеговалеж временно се ограничава движението на МПС-та над 12 тона между Гоце Делчев и Доспат

    Временно се ограничава движението на моторни превозни средства над 12 тона по път III – 197 между Гоце Делчев и Доспат, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград. Временно ограничение за моторни превозни средства над 12 тона е въведено и през местността Попови ливади. Причината е обилният снеговалеж и влошените метеорологични условия.
    От Областното пътно управление (ОПУ) в Благоевград казаха, че най-обилен е снеговалежът в района на Гоце Делчев. Навсякъде в областта пътищата се почистват и опесъчават. Двадесет и седем коли са ангажирани в почистването и опесъчаването на пътищата в област Благоевград.

31 снегорина са работили на терен в област Перник

 

На територията на цялата област Перник пътищата са почистени и проходими при зимни условия, увери областният управител Емил Костадинов. 31 снегорина са работили на терен.

Няма ограничения за движението с изключение на участъка от третокласния път село Големо Бучино – Перник. Причината за това е изграждането на водопровода, който ще довежда вода от язовир “Бели Искър” до Перник. За извършване на необходимите строителни работи до средата на февруари се спира движението по трасето с дължина 1200 метра от разклона за село Люлин до отбивката за регионалното депо за битови отпадъци в Перник.

От сняг и паднали клони в сряда се почистваха пешеходни зони в Перник, съобщи общинският пресцентър. Почистването и обработването на пътищата е започнало малко след 3,30 ч. заради обилния снеговалеж. Почистени са и улици, на които са домовете на хора на хемодиализа, и такива, по които се движи градският транспорт.

 

33 коли са чистили от снега пътищата в област Благоевград

Почистени и опесъчени са пътищата в област Благоевград след падналия през нощта сняг. Това съобщиха за Радио Благоевград от Областното пътно управление – Благоевград. На терен са работили 33 коли, съобщиха още от Пътното управление.