Ученици играха на “Познай кой от народните будители описваме” в Долна баня

  • Библиотеката при Народно читалище “Рила-1898” обогати книжния си фонд с 20 тома съвременна литература, дарени от Кристина Димитрова

 

В читалнята на библиотеката при Народно читалище „Рила – 1898” в Долна баня гостуваха учениците от 7-и ”а” клас при Средно училище “Неофит Рилски”.
Под формата на познавателна и забавна игра “Познай кой от народните будители описваме” бяха припомнени имената на бележити българи, които с гордост наричаме народни будители. Децата, разделени на два отбора, разпознаха изключително бързо и с лекота личностите на Иван Рилски, Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Георги Раковски, Петко Славейков, Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов и др., като демонстрираха много знания и бързи реакции. На учениците бе поднесена още информация и интересни факти за техните личности. В заключение те бяха запознати с личностите на жени, които с делата си също са допринесли за оцеляването на българския народ, за развитието и съхраняването на българския език, книжовността и духовните ценности и спокойно биха могли да се наредят сред имената на познатите на всички възрожденски личности.
Срещата с децата беше час по родолюбие, в който заедно всички показаха уважение и почит пред делата, героизма и саможертвата на народните будители.

Библиотеката при Народно читалище “Рила – 1898” обогати книжния си фонд с 20 тома съвременна литература.

Новите книги са дарение от Кристина Димитрова и нейни съмишленици, за което читалищното настоятелство сърдечно благодари.