Ученици от Перник зарадваха за Великден хора с увреждания

В навечерието на Великден истински пример за милосърдие и солидарност даде Природоматематическата гимназия “Христо Смирненски” в Перник. Инициативата е на Ученическия съвет.

“Преди две седмици обявихме дарителска кампания, в която решихме да подпомогнем Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания с потребност от постоянна медицинска грижа, като им предоставим нужните стоки. Бяхме сигурни, че много от нашите ученици ще се отзоват, но не подозирахме какви ще бъдат размерите на добротата. Всеки от класовете донесе повече от достатъчно и бяха нужни няколко автомобила, за да може да отнесем всичко събрано в Центъра”, разказаха инициаторите.

Те се обърнаха с думи на признателност към всеки един, подкрепил благородната кауза.

“Искаме да благодарим първо на нашите прекрасни съученици, които се включиха сърцато в нашата инициатива. Благодарим на родителите им, които застанаха до тях и взеха дейно участие в закупуването и подготвянето на стоките. На нашите учители и ръководство, които също предоставиха средства и организираха целия процес. Благодарим и на фирмите, които ни доставиха част от стоките и сами направиха дарение. Показахме, че доброто е заразно и заедно можем да направим света още по-човечен. Благодарим ви, чудесни наши съученици! Благодарим ви, че показахте, че в гърдите ви туптят големи сърца, готови да помогнат на нуждаещите безкористно! Благодарим ви, че напомнихте, че имаме нужда от невидимата нишка, която ни държи един за друг, защото сам човек вселена не прави. Бъдете здрави и щастливи вие и вашите близки! Светъл Великден!”, казаха още от Ученическия съвет в ПМГ-Перник.