Фурор! Супер Даяна Димитрова от “Велбъжд” записа нова златна страница в кюстендилската художествена гимнастика

Клуб “Велбъжд” записа нова златна страница в своята история в лицето на Даяна Димитрова. Талантливата гимнастичка сътвори истински фурор на килима по време на държавното първенство в категория „ А „ във Велико Търново.

При жените в конкуренция на 54 гимнастички Даяна бе над всички и убедително спечели многобоя, което се случва за първи път в историята на клуба в тази възраст. Тя завоюва още 4 медала на отделните уреди – злато на обръч и на топка, сребро на лента и бронз на бухалки. В тази възраст участваха още две представителки на клуба – Мишел Иванова и Йоанна Стоева. И двете допуснаха грешки, които им попречиха за по-добро класиране. Мишел Иванова остана девета в многобоя, на крачка от осмото място. Тя си спечели правото да участва на финала на обръч, където завоюва бронзов медал. Йоанна Стоева се класира на 12-то място в многобоя, като тя участва на два финала – топка, където се класира шеста и лента, където остана осма.

 

При девойките старша възраст от клуба участваха 4 гимнастички – Цветозара Миленкова, Рая Сръндева, Ралица Стоилова и Цветомира Тодорова. Достойно се представи Цветозара Миленкова, която остана пета в многобоя, като завоюва и два медала на отделните уреди – злато на финала на бухалки и бронз на финала на топка. Общо 96 момичета от страната си оспорваха медалите при девойки старша възраст.

“Изключително добро представяне на клуба на това държавно първенство – равносметката е 9 финала и 8 медала, от които 3 златни. Много съм доволна от представянето на децата. Получихме поздравления от треньори и съдии. Надявам се това да ги мотивира и да постигнат още по-големи успехи.”, сподели председателят на клуба Валя Машова.

Краси Ценкова