Футболистите на „Вихрен” победиха „Оборище” само с 1:0 в Панагюрище

Без титулярния вратар Ферди Мюмюнов и защитника Атанас Димитров отборът на „Вихрен” изигра мача си от 8-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига като гост в Панагюрище. На стадион „Орчо войвода” възпитаниците на Здравко Лазаров показаха далеч по-смислена и по-добра игра и още през първото полувреме при по-точен мерник можеше да решат двубоя в своя полза поне с 3 гола разлика. За жалост Методи Костов и Атанас Чепилов не бяха точни срещу вратаря Кирил Акалски. Като цяло първото полувреме премина под натиск на гостите от Сандански.
Втората част на мача започна с обсада пред вратата на домакините. В 48-ата минута след центриране отдясно в наказателното поле на „Оборище” Методи Костов с глава простреля Акалски за 0:1. Опитите на футболистите на домакините да променят нещата на терена се оказаха безуспешни, защото защитата на „Вихрен” действаше безупречно и парираше действията на противниковите нападатели навреме. До края на срещата нови голове не бяха отбелязани и „гладиаторите” ликуваха съвсем заслужено, спечелвайки три ценни точки срещу единия от кандидатите за първото място в групата – този на „Оборище” (Панагюрище), и то като гости.

С тази победа отборът на „Вихрен” се утвърди на второто място с 19 точки, само с 3 по-малко от лидера „Миньор” (Перник).

„Вихрен”: Симеонов, Калчев, Д.Златков, М.Златков, Пейчев, В.Георгиев, Н.Георгиев, Чепилов, Чалъков, Якимов, Костов.