Футболистите от Кресна взеха с победа квалификационен мач за влизане в ЮЗ трета лига

Над 200 привърженици на ФК „Перун”, между които и кметът на община Кресна Николай Георгиев, придружаваха любимия си отбор в първия квалификационен мач за влизане в ЮЗ трета лига. Само при победа отборът на Марин Златков добиваше право да играе на 8 юни срещу ФК „Кюстендил”. Срещата започна плахо за футболистите на кресненския тим. След първите 10 минути обаче отборът на „Перун” заигра в свой стил, нападателно, с разнообразни атаки по целия терен, което даде положителен резултат. Атанас Топалов бе изведен с дълъг пас пред наказателното поле на „Елин Пелин”, последва директен обстрел, но противниковият вратар не допусна топката зад себе си. В 29-ата минута правдата възтържествува. Тогава след центриране от ъглов удар отляво в наказателното поле на символичните домакини Атанас Топалов скочи над всички и с глава промуши кълбото в мрежата за 0:1. В 35-ата минута се разигра бърза атака по левия фланг от страна на футболистите на „Перун”. Последва директен обстрел, вратарят на домакините изби и в добавката Иван Георгиев не сгреши за 0:2. Футболистите на „Елин Пелин” изнемогваха и на четири пъти извадиха късмет след невероятни пропуски на Атанас Топалов, Иван Георгиев, Роберто Харалампиев и Благовест Ангелов. Последният разтресе и напречната греда зад стража на „Елин Пелин”. В самия край на полувремето Калоян Стоилов от домакините се възползва от рикоширала топка и със силен шут я изпрати в мрежата на Атанас Тъпагьозов за 1:2.
През втората част на срещата отборът на гостите от Кресна продължи да играе много сериозно и отговорно и не спираше да тормози защитата на „Елин Пелин”. В 53-тата минута Роберто Харалампиев отляво тръгна директно срещу вратата на домакините, преодоля защитниците на противниковия отбор и с удар с левия крак простреля стража на „Елин Пелин” за 1:3. До края на срещата отборът на „Перун” беше пълен господар на терена и на три пъти влезлият Мартин Подгорски и веднъж Роберто Харалампиев не успяха отблизо да прострелят вратаря на противника.
След мача изпълнителният директор на „Перун” Марин Златков не бе на себе си от радост и заяви: „Напълно заслужена победа. Много раздаване от страна на футболистите, на които бе гласувано доверие в този мач. Доволен съм, че зарадвахме многобройните зрители и големия привърженик на футбола – кмета Николай Георгиев, който дава мило и драго тимът да се върне отново в трета лига от следващото първенство. След като се появи на терена главният съдия Димитър Буров, аз веднага вдъхнах надежда на нашите футболисти, че всичко от
негова страна ще бъде на много високо ниво, защото той ръководи двубоите обективно, независимо къде и кой играе.
Невероятен футболен съдия, помня негови мачове на „Перун”, когато бяхме във „В” група, той с нищо не се е променил, продължава да отразява всичко, което се случва на терена. Много е подвижен, респектира със свирката си и най-вече с точните си отсъждания. В събота ще играем решителния мач за влизане в трета лига срещу опитния отбор на ФК ”Кюстендил” от 17 часа на стадиона в Драгалевци”.