Хванаха полицай с количества дрога в Кюстендил! Откриха канабис и амфетамин в колата му

До 6 години затвор и глоба до 10 хиляди лева грозят униформения дилър

Задържаха полицейски служител с наркотици в Кюстендил. Това  стана при спецоперация за противодействие на криминалната престъпност и контрол на пътното движение на 24 януари.
32-годишният мъж, управлявал лека автомобил БМВ е спрян за проверка. Водачът е отказал тест за алкохол и наркотици. Представил се е за служител на МВР – в столична структура,  каза на брифинг днес директорът на Областната дирекция (ОД) на МВР в Кюстендил ст.комисар Тодор Петров.

Екипът, извършващ проверката, веднага е уведомил дежурен следовател. При последвалите действия в автомобила са открити 96 грама канабис и 130 грама амфетамин. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. При извършените процесуално-следствени действия от обитаваното от мъжа жилище са иззети електронна везна, гриндер и 10 грама канабис, уточниха по време на съвместния брифинг административният ръководител на Районната прокуратура  Албена Разсолкова и говорителят на обвинението Галина Димитрова. По случая към този момент е образувано досъдебно производство, ръководено от Районната прокуратура. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, по Закона за МВР.

До този момент няма данни мъжът да е съден за престъпления от общ характер и не е работил в Кюстендил, стана ясно още на брифинга. Ст. комисар Тодор Петров съобщи, че задържаният е служител в системата на МВР от 2013 г. Той не се е опитал и да използва служебното си положение, а местоработата му е станала известна по време на самата проверка, казаха още от прокуратурата.

На 32-годишния мъж е предявено е обвинение за държане на високорискови вещества, а наказанието за такова престъпление предвижда лишаване от свобода от една до шест години и глоба до 10 хиляди лева.

“МВР остава безкомпромисен по отношение на всеки, извършил престъпление от общ характер, независимо дали е служител на полицията или не. Продължава и политиката на вътрешния министър Иван Демерджиев за пълно изчистване на системата на МВР от служители, които уронват престижа на министерството, каза още директорът на полицията в Кюстендил.