Цецо Соколов пропуска Лигата на нациите

Снимка – Volleyball World

Националният отбор на България ще играе в турнира на Волейболната лига на нациите (VNL) без капитана си Цветан Соколов. Роденият през 1989 г. в Дупница спортист сам е пожелал това. Соколов има нужда от почивка след трудния клубен сезон в Русия, в който тази година шампионската титла се изплъзна на тима му Динамо (Москва). След здрава битка със Зенит (Казан) Соколов и съотборниците му завършиха със сребърните медали в руската Суперлига.

„Соколов помоли треньорския щаб да го освободи от Лигата на нациите. Капитанът на националите иска да си почине, за да е на 100 процента готов за Европейското първенство и олимпийските квалификации”, се казва в официалното съобщение на БФ Волейбол.

Мъжкият национален отбор на България откри приятелския турнир в Кавалезе, Италия, с двубой срещу Нидерландия. Пламен Константинов се завърна начело на държавния тим с успех наднидерландците с 3:1 (25:21, 21:25, 25:23, 25:21).

Третият тим в надпреварата е световният шампион Италия.

Нашите ще се изправят срещу „Скуадра адзура” в четвъртък, 25 май, в 22,00 часа.

Освен на Цецо Соколов, националния тим остава и без Мартин Атанасов и Александър Николов. Те получиха по-дълга почивка заради клубните им първенства.