Шери Златарска изригна: Лицемер ли е Дангов, докато пи люта циганска ракия и игра кючек, скандирайки „ДПС е номер 1“

Sheri Zlatarska

Съветничката от ДПС осъди в декларация опитите за насаждане на етническа омраза от кмета на Дупница

 

Общинският съветник от Движението на права и свободи в Дупница Шейхриар Златарска се обяви срещу опитите за насаждане на етническа омраза и разделение на обществото от страна на кмета Първан Дангов.

В политическа декларация, Златарска осъжда езика на омразата и действията на градоначалника, който по време на пресконференция я нарочи, че налага неоосманизъм в Дупница. Съветничката от ДПС определя случващото се като провокация от страна на кмета, която преминава границите на толерантността.

Тя настоява да получи публично извинение от кмета Първан Дангов. В противен случай, Златарска възнамерява да заведе дело за клевета, както и да сезира прокуратурата и Комисията за защита от дискриминация за насаждане на етническа омраза.

Публикуваме декларацията на общинския съветник от ДПС Шейхриар Златарска без редакторска намеса:

„Не на езика на омразата!

“Движение за права и свободи” е либерално – демократична партия, която не разделя хората по етнос и религия.

Моделът БЕМ (Български етнически модел), чийто архитект е д-р Ахмед Доган, който има за основа толерантността и заедността, стана единственият конвертируем политически продукт на България. БЕМ беше необходимото и задължително условие за членството на България в НАТО и ЕС.

Като потомствен депесар от второ поколение, единствените принципи, които спазвам са толерантност, единство, разбирателство. А онези, които се опитват да насаждат омраза към другия, към различния… нямат място на политическия терен!

В тази връзка, искам да изразя възмущението си от кмета на община Дупница Първан Дангов.

В пресконференция от петък – 15.03.2024 г., той изказва тенденциозни, клеветнически твърдения и размисли, като се опитва да внушава в обществото етническа омраза и разделение.

И забележете!

Нападките и провокациите са насочени към жена и избран общински съветник!

Ясно беше, че целият тезис, който разви кметът Дангов, целеше да бъда меко казано “наказана” за начина ми на гласуване по докладната за сваляне Председателя на ОбС и дискредитирана като човек.

Но аз искам да напомня за хронологията на събитията довели до “злополучната” пресконференция.

Г-н Дангов,

Първо призовахме с декларация прочетена от трибуната на ОбС да се върне нормалността и диалогът, с което дадохме знак, че е застрашена неговата дейност. Не разбрахте посланието!

След това ВИ призовахме да спрете с грубото вмешателство в работата на ОбС и дейността на избрания председател, за да се избегне политическа криза, и да може да се вземат решения в интерес на гражданите от община Дупница. Това го разбрахте като заплаха и решихте да търсите възмездие!

Сега, прегазихте с калните си ботуши и границата на толерантността, конституционните и човешките ми права, независимо, че се заклехте да спазвате основните закони на страната в интерес на всички граждани.

Тук, по тези земи винаги се е говорило на български език и така ще бъде! Ако някой, дори да е кмет, се опитва да насажда друго, то раздвоението в него, за което говори, е на път да роди само безумия.

Трактовката ВИ за моите “възгледи и мислене” са чиста проба лъжа, клевета, дискриминация и насаждане на етническа омраза!

Никога, по никакъв начин не съм имала отношение паметника на културата – т. нар. „Тюрме“ да става действаща джамия – това е граждански спор за собственост. За сметка на това имам участие в изграждането на православен храм “Св. Мина” в жк “Бистрица”, както и подпомагане на редица православни храмове в населени места на община Дупница.

Призовавам, ако имате данни за мое участие, както и нещо свързано с неоосманистки идеи, незабавно да посочите къде, кога и пред кой съм изразила подобно искане, мнение и позиция. Изговореното е тежка лъжа!

Търсенето по телефона е по Ваша инициатива, а не по моя. В разговора изразих възмущението си, че воден от омраза, лишихте Общински съвет-Дупница от гласност на националния ни празник, а с думите си разделяте общността ни.

Г-н Дангов, говорите за лицемерие и неискреност!

Може ли да аз да ви попитам?

Лицемерие ли е, когато пихте люта циганска ракия и играхте кючек скандирайки “ДПС е номер 1”, докато ви гласувахме тавана на заплата, и други важни за Вас решения или когато излизате пред камера и говорите лъжи?!

Кога сте искрен, г-н Дангов?

Настоявам за незабавно публично извинение и опровержение на твърденията ВИ! В противен случай ще предприема всички възможни законови действия в конкретната ситуация – ще сезирам Комисията по дискриминация и Прокуратурата за насаждане на етническа омраза, както и заведа дело за клевета.

P.S. Какво великодушие от ваша страна да нахвърляте чакъл на улицата, за да може “малките циганета” да си играят. С част от голямата си заплата ли го платихте?

Г-н Дангов тук е община Дупница и дупничани чакат решения, а не словесен шум и безспирни скандали”, пише в политическата позиция.

Припомняме, че в края на миналата седмица кметът на Дупница Първан Дангов заподозря общинската съветничка от ДПС Шейхриар Златарска в опит за проповядване на неоосманизъм в Дупница. По думите на градоначалника, след тържественото отбелязване на 3-ти март е получил телефонно обаждане от нея, в което тя  изразила недоволство от произнесеното на площада приветствено слово.

На брифинг пред местни медии, кметът Дангов определи поднасянето на цветя и венци от съветничката на ДПС като лицемерие,  предвид проповядването на идеи, които все още определят България като турски вилает.