Шок! Откраднаха озвучителната уредба на вокална група “Звънче” в Сандански, Здравка Гошевска: Полицаите Александър Мигдалов  и Радослав Иванов я откриха за 4 часа

Здравка Гошевска

Виктория Николова през сълзи: Къде си Пламенчо, къде си Ангеле, да счупите ръцете на този ” неизвестен” извършител

 

Откраднаха озвучителната уредба на вокална група “Звънче” в Сандански, алармира ръководителят на групата Здравка Гошевска. Новината предизвика масово недовоство сред роднините на децата, които пеят в групата.

Виктория Николова

Посегателството докара до сълзи Виктория Николова, чиято внучка пее в групата. Жената направи и емоционално изказване в социалната мрежа: „Трябваше ли да бъда на 2000 км. от Татковината си, за да разбера, че някакъв вандал е посегнал на труда на дечицата от ВГ “Звънче” в Сандански?! Къде си Пламенчо, къде си Ангеле, да счупите ръцете на този,” неизвестен” извършител?!

Вокална група „Звънче”

Там ли намери да посегнеш, бе ……, на труда на децата, на труда на будителя им, г- жа Гошевска, на изкуството, което правят от нищото. На сълзите им, когато не можаха да заминат на фестивал във Венеция, защото някои от родителите са бедни?! Позор за тази “демокрация”, която разплаква деца, които творят, мислят, пеят…..и умират! Поредното прикрито престъпление, поредното робско мълчание!”, написа Николова.

Кражбата на уредбата, с която групата провежда репетициите си е установена от Здравка Гошевска на 27 август като тя веднага се е обадила в полицията. „След 4 часа от полицията ми се обадиха, че са я открили. Искам да благодаря на полицаите Александър Мигдалов  и Радослав Иванов  за бързите и професионални
действия. Нека да имаме повече доверие в полицията на град Сандански.”, коментира Здравка Гошевска.