(ВИДЕО) Шофьор паркира колата си в пешеходната зона в центъра на Дупница

  • Полицията и КАТ спинкат, възмутени са хората

  • Водачът е установен, връчен му е АУАН, казаха от ОД МВР-Кюстендил

Шофьор демонстрира пълно незачитане на Закона и правилника за движение по пътищата,навлизайки в пешеходната зона в центъра на Дупница с леката си кола. Нарушението е от неделя, 12 ноември, а мястото – кръстовището на улиците „Св. Иван Рилски“ и „Княз Борис Първи“ (светофарите до ГУМ). Водачът  пресича пешеходната пътека на зелен сигнал за пешеходци, след което се качва на тротоара, продължава и паркира пред баничарницата срещу ГУМ, буквално на 50-ина метра от управлението на полицията. Бруталното погазване на правилата е заснето от Александър Димитров, който е свидетел на случилото се, и видеоклипът е качен във фейсбук групата “Забелязано в Дупница (нова и истинска група)”.

Публикацията предизвика възмущението на дупничани, голяма част от които реагираха с критични коментари в социалната мрежа. Повечето от коментарите са по адрес на полицията и КАТ. „Как така влизат с автомобили в пешеходната зона, дори и децата останаха изненадани, а полицията нищо не прави!“, пита Поли Андонова.

„Това е Дупницааа! Законите там не важат! А пък хората, съблюдаващи закона (полиция, КАТ) спинкат!!“, казва Ранко Лобутов, който говори и за шуробаджанащината в институциите. Мишо Попов е написал директно, че служителите на реда „не спинкат, а взимат рушвети за тази работа“.

„Номерът се вижда, да му напукат една хубава глоба от 1000 -2000 лв. и книжката за 5 години и евентуално може да му дойде акълът в кухата глава…“, казва Стефан Георгиев.

„А КАТ къде е?“, задава въпрос Надя Борисова.

Ася Величкова нарича случилото се „пълна наглост“, а Александра Недялкова – „ужас“.

Дали в Районното управление на МВР имат информация за нарушението и какво са предприели или ще предприемат, попитахме говорителя на Областната дирекция на МВР Катя Табачка. Отговорът е, че водачът е установен и му е съставен и връчен Акт за установяване на административно нарушение(АУАН).