Юношите на „Марек Юнион-Ивкони“ шести в България

Дупница бе домакин на Държавното първенство по волейбол на България за юноши до 22 години

„Марек Юнион-Ивкони“ завърши на шесто място на Държавното първенство по волейбол на България за юноши до 22 години. Домакин на оспорваната надпревара беше дупнишката зала „Спортна“, където през цялата изминала седмица се играха много интересни двубои.
Момчетата от Дупница записаха победа с 3:0 (26:24, 25:22,          27:25) гейма единствено над „Миньор“ (Перник) във втория си мач. Преди това обаче марекчани загубиха с 0:3 от „Славия“, а в последната си среща отстъпиха с 1:3 от „Берое“ (Стара Загора). Така „Марек Юнион-Ивкони“ завърши трети в предварителна група „Б“ с актив от 3 точки и се изправи срещу варненския „Черно море“ в мач за петото място. Възпитаниците на Радослав Асенов не успяха да се справят със съперника, губейки с 1:3 гейма и в крайна сметка финишираха на шесто място.
Иначе групата на дупнишкия клуб бе спечелена от волейболистите на „Славия“, които записаха три победи и не дадоха нито гейм на съперниците си. Втори завърши отборът на „Берое 2016“ с две победи, една загуба и 6 точки. Последен се нареди тимът на „Миньор“ (Перник), който не успя да запише нито един успех.
Момчетата от „Левски“ (София) пък спечелиха по категоричен начин предварителна група „А“. „Сините“ се поздравиха с три чисти победи, като в последния си мач се наложиха убедително над вечния съперник ЦСКА 3:0 (25:12, 25:19, 25:14) гейма. Така те станаха първи, без дори да изгубят гейм. „Армейците“ пък се класираха на втората позиция с две победи, една загуба и 5 точки. Трети в група „А“ се нареди „Черно море“ (Варна), който записа една победа и две загуби, което им отреди общ актив от 3 пункта. Последни там бяха волейболистите на „Люлин“, които също не победиха в нито един двубой.
В съботния ден освен „Марек Юнион-Ивкони“ – „Черно море“ се играха и други мачове за разпределение на местата. „Люлин“ победи „Миньор“ и така спечели седмото място, а перничани останаха последни.
На полуфиналите за разпределение на медалите „Левски“ победи безапелационно „Берое 2016“ с 3:0 гейма, а другият фаворит – „Славия“, победи трудно ЦСКА с 3:2 гейма.
Шампион на България стана “Левски”, който на финала се наложи над “Славия” с 3:1 (22:25, 25:14, 25:18, 27:25) гейма.
Бронзовите медали останаха за ЦСКА, който на финала победи “Берое 2016” с 3:2 (25:21, 22:25, 25:16, 25:27, 15:8) гейма.

Димитър ИКОНОМОВ