Екшън в Дупница! Арестуваха Георги Амбарков на партийно събрание на НФСБ, бившият лесничей: Полицаите ме ритаха, щяха да ми счупят ръката, давам Валери Симеонов и Николай Чачов на прокурор

  • Съставиха ми акт за нарушение на обществения ред, без да съм направил нищо, Чачов извика полиция, допълни Амбарков
  • Задържан е неправомерно, заяви новата председателка на НФСБ Румяна Миланова

 

Бившият лесничей Георги Амбарков от дупнишкото село Бистрица беше арестуван на партийно събрание на НФСБ в центъра на Дупница.

Амбарков показа белезите си след ареста

Белезници му сложиха двама полицаи. Според присътващите на събранието единият от униформените е возил Пламен Галев, преди да бъде обявен за главатар на бандата. Амбарков бе арестуван, след като председателят на първата структура на НФСБ Николай Чачов извика полиция.

Румяна Миланова, Гергана Васева със съпартийки тичат да спасяват Амбарков от ареста

„Ще си извадя медицинско, тъй като полицаите се държаха грубо с мен. Извика ми ръката, щяха да я счупят. Ритаха ме по краката.

Николай Чачов вика полиция да арестуват Георги Амбарков

Даже очевидци им направиха забележка. Имам ниско кръвно, а сега съм го вдигнал 170 на 140. Биха ми мускулна инжекция във Военната болница (бел.ред. – бившата Военна болница сега е общинска болница) и на рентгенов апарат ме гледаха за растежение на ръката.

Полиция извежда Георги Амбарков под острия поглед на Николай Чачов
Чачов обяснява пред съпартийците си защо Амбарков не трябва да присъства на събранието

Щяха да ми я счупят. Ще си извадя медицинско. След като се върнахме от Военната болница, 1 час и половина ме държаха на студено в двора на полицията”, разказа Амбарков, който пристигна в редакцията на в. „Вяра” веднага след като беше освободен от ареста. Той допълни, че му е съставен акт за нарушение на обществения ред, но не го е подписал. Протоколът е подписан от полицай Любомир Стефанов Петров. „Полицаите се държаха грубо с Амбарков”, потвърдиха очевидци на екшъна.

Бившият лесничей Георги Амбарков в залата в очакване на събранието

„Ще дам Николай Чачов, Валери Симеонов, Борислав Ячев, Данчо Хаджийски, Мария Петрова на главния прокурор Сотир Цацаров, защото бях кандидат за кмет и не получих нищо от обещаните финанси, а плащах на застъпниците от моя джоб”, каза Амбарков за „Вяра” веднага след задържането му. Бившият лесничей допълни, че Чачов му заявил: „Нямате право да присъствате на събранието, защото сте изключен”. Амбарков пък му отвърнал: „Кой ме е изключил? Аз съм председател на структурата на партията в Бистрица, при това законно избран. Валери Симеонов не ме е изключвал”.

Присъстващите на събранието останаха шокирани от разигралия се екшън и в недоумение се питаха защо се стигна до ареста на Амбарков. „Той дори не си беше отворил устата, когато Чачов повика полиция по телефона”, коментираха оживено на събранието.

Потърсен за коментар от в. „Вяра” с какви мотиви се наложи арестът на бившия лесничей, шефът на полицията Борислав Динев отговори: „Не мога да дам информация”.

В същото време на събранието с абсолютно мнозинство за председател на третата структура бе избрана бизнес дамата Румяна Миланова. Бяха приети и нови членове в дупнишката структура на Валери Симеонов. След поздравленията, които получи за избирането си, Румяна Миланова и съпартийките й Гергана Васева и юристката Джартова тръгнаха да спасяват Амбарков от ареста. „Задържан е неоснователно и не е нарушил с нищо обществения ред”, коментираха жените. Чачов също дойде в полицията, за да пусне жалба срещу Амбарков. „И аз не зная защо ме арестуваха”, в пълно недоумение каза Амбарков, потърсен за коментар късно вечерта. Той е постъпил в болница след това с високо кръвно.

Припомняме, през януари Валери Симеонов прекрати членството на Петър Василев от НФСБ – Бобов дол, и на аверите му Стоян Терзийски и Георги Амбарков. С писмо тримата настояваха пред Симеонов веднага да освободи Николай Чачов, защото той не е изплатил обещаните пари на застъпниците. По 50 лв. е бил ангажиментът на Николай Чачов, но почти нито един застъпник не е взел и стотинка от обещаното. „Ние смятаме, че местното ръководство в Дупница задържа средства. Николай Чачов се оказа голямо разочарование за цялата партия. Аз платих от джоба си за моите застъпници”, каза Георги Амбарков, който беше кандидат за кмет в село Бистрица. „Не съм получил нито една стотинка за предизборната си кампания. Сам си отпечатах плакати и обяви”, добави Амбарков.

Бившият лесничей Амбарков многократно е подавал сигнали за нарушения в горския сектор.

Още по темата четете:

ТУК