Началникът на хирургично отделение на МБАЛ- Самоков д-р Стойчо Гълъбов с двоен празник – отбеляза 64-я си рожден ден и навлезе в пенсионна възраст след 40 г. стаж

 

Д-р Гълъбов: Ако здравето ми позволи ще продължа да работя, даже на тези години мечтая за нови върхове

Началникът на хирургично отделение в МБАЛ Самоков д-р Стойчо Гълъбов отбеляза двойна годишнина. Той навърши 64 години и навлезе в пенсионна възраст. В самоковската болница работи от преди 40  години. През тези години е началник на отделението. През неговия кабинет са минали хиляди деца и възрастни. Един от най-всеотдайните в професията си лекари – така го определят пациентите, а и неговите близки.

„Той е един от най-добрите специалисти в хирургията не само в областта, а и в цяла България”, споделиха негови колеги по време на почерпката в отделението.

Д-р Стойчо Гълъбов и на рождения си ден днес бе със своите пациенти в Хирургично отделение. „Днес празнувах с колектива в отделението. На днешния ден празнувам двойна годишнина , защото  тази година навършвам и пенсионна възраст. Надявам се да продължа да работя при условие, че здравословното ми състояние ми позволява. “- сподели той, като добави още.

“Дори и на 64 години все пак човек има цели и мечтае да постигне желаното, нови върхове и.т.н. Възрастта не е порок, въпроса е човек  да живее и да работи пълноценно и в услуга на хората и да се чувства щастлив, защото помага. Но най-важното е да сме здрави. Здравето ми позволява и аз ще продължа да работя. Това е една възраст, която винаги те кара да направиш рекапитулация за миналото, човек никога не може да постигне всичко което е набелязал, но важното все пак да е доволен и хората около него да го оценят като качество , а не като присъствие“, сподели д-р Гълъбов.

Още от 2 и половина през нощта във фейсбука му имаше над 500 поздравления за празника. За да му изкажат своите сърдечни пожелания днес телефона му прегря, като му се обадиха още 500 човека, но сред първите които го прегърнаха бяха съпругата – Росица и синът д-р Гълъбов – младши хирург. С огромен букет и топли думи го поздрави и управителят на МБАЛ – Самоков, д-р Красимира Ковачка.

Д-р Стойчо Гълъбов е уважаван в Самоков и заради професионалните си качества, и за човешкото отношение и подкрепата към пациентите си. Той има редица качества, които му помагат да е перфектен шеф. Освен това винаги има гражданска позиция, която споделя открито. Лекар, общественик, беше и в активната политика като съветник в местния парламент, лидер на партия. Стотици негови приятели го поздравиха“ „Пожелаваме му здраве, късмет и щастие, нови професионални успехи!“

„Човек е щастлив, когато е обичан и обича – близките си, приятелите си, пациентите и колегите си“ – сподели днес за „Вяра“ д-р Стойчо Гълъбов. Той добави още , че вечерта ще отпразнува рождения си ден със неговото семейство у дома.

Марияна Вучова