12-годишната Ема Павлова стартира успешно своя първи бизнес проект, вае уникати от епоксидна смола

Моите творения- това съм аз, споделя седмокласничката от Дупница, вдъхновена от красиви клипове в интернет

Ръчно изработени книгоразделители, ключодържатели, накити, свещи и други очакват клиенти по Коледа

Във време, в което повечето възрастни срещат трудности в реализирането на своите проекти или се страхуват да направят самостоятелни крачки в бизнеса,  едно младо момиче ни впечатли с креативност и необремененост при осъществяването на смелите си мечти. Ема Павлова е само на 12 години, възпитаничка е на училище „Паисий Хилендарски” в Дупница  и вече стартира успешно своя първи бизнес проект.

С много любов, талант и хъс седмокласничката извайва невероятни изделия от основен материал –епоксидна смола. Изпод тънките й момичешки пръсти се появяват книгоразделители, ключодържатели,  пръстени, гердани, свещи и всякакви други  ръчно изработени уникати.

Сред произведенията й има и такива с инкрустирани цветя, които Ема сама събира и старателно суши, за да не наруши и най-малкия детайл в целостта им. Запалила се е по идеята от интернет. Изгледала е стотици клипчета, в които се показва как на практика красивите идеи се превръщат в реалност.

„Моето ново хоби е да правя различни неща от епоксидна смола. Гледах много клипчета и се впечатлих .Първоначално не знаех нищо, но с времето се запалих и ми ставаше все по-интересно и по-интересно. Събирах информация в интернет и започнах с опитите”, разказва Ема.

Тя ползва различни  формички и метални рамчици, които сръчно запълва със смола и ги превръща в красиви накити. Времето  през което твори е вечер, едва след като си е научила уроците и са свършили всичките й извънкласни ангажименти. Предстоят й матури, като и се налага да заляга сериозно над учебниците.

Но когато залезът обагри небето  идва любимото й време, в което отпуска нежната си душа, развихря  своите фантазии и започва да превръща малките късчета смола в истинско изкуство. Времето , което отделя не я притеснява, напротив, така се зарежда с още повече енергия.

„Мотивира ме възможността и аз да мога да правя такива красиви неща, каквито съм виждала в интернет.Някои от тях са впечатляващи и искам и аз да мога да правя подобни, дори по-красиви. Започнах постепенно и като виждам колко добре се получават се радвам. Мотивират ме моите приятелки, мама и тате. Семейството ми ме подкрепя и много ми помага”, споделя Ема.

Съученици, приятели и учители приемат с възторг новото й хоби. Харесват ръчно изработените предмети и даже си поръчват. Спечелените средства от реализираните продажби Ема смята да инвестира отново в материали, за да се развива.

„Приемам начинанието си като първи успешен бизнес и това ме радва. Щастлива съм, че хората харесват моите изделия и ги приемат добре. Те най-добре  показват моята същност”, споделя с възторг госпожица Павлова.

Тя отчита, че преди Коледа интересът се засилва и се надява, че повече хора ще изберат уникален подарък за своите близки. Нейните нежни творчески вдъхновения могат да бъдат видени в  книжарница Фокс Бук.

В навечерието на Рождество  пожелава здраве на всичките си клиенти, близки и приятели.

„Всички мои клиенти ме радват и съм щастлива, когато направят избор да притежават нещо, което съм направила сама. Защото моите творения- това съм аз”, споделя малката Ема.

Разговорът с нея ни даде ценния урок, че мащабът на идеите не зависи от опита и възрастта.  Както и че, когато правиш нещо с цялата си душа и сърце, няма как да не бъде прието с аплодисменти.