125 двойки от Разложко за втори път се врекоха във вечна вярност

  • Всеки юбиляр получи подарък и брачни свидетелства лично от кмета Красимир Герчев и съпругата му Ирина

 

125 двойки от цялата община си казаха „да” и отпразнуваха за втори път своите сватби в Разлог. Традицията за масово празнуване на сватбените юбилеи в Разлог е от 1985 година. Празникът пресъздава младоженските традиции в Разложко.

И както повелява традицията, двойките с 50-годишен семеен живот зад гърба си запалиха огъня – символ на любовта и семейното огнище, и го предадоха на двойките с 25-годишен брак. Те от своя страна го предадоха на най-младото семейство. На тържествената церемония, организирана от община Разлог и Обреден дом-Разлог, всеки юбиляр получи подарък и брачни свидетелства лично от кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев и съпругата му Ирина, които бяха техни символични кумове. Специални гости на тържеството бяха зам.-кметът по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов и неговата съпруга Анелия.

След официалната част от тържеството инж. Красимир Герчев и съпругата му поведоха кумовото хоро. Изненадата на вечерта бяха танцов клуб „Пирински наниз”, с ръководител Мария Калоянова, които допринесоха за доброто настроение на гостите. Празникът продължи с кръшно хоро и много веселие.