1600 храста рози садят в Самоков

Засаждат се рози на входно-изходното пространство на Самоков към Дупница.
Предстои да бъдат засадени 1600 розови храсти в зелената площ от страната на бившето долно поделение. Участък с дължина от близо 1 км ще посрещна гостите на Самоков с цъфнали рози още от догодина. За целта е ангажирана фирма, която освен доставката извършва и засаждането. Има необходимата механизация и процесът напредва бързо. Цветята са подбрани спрямо цветовете, като ще се редуват бели и червени. По този начин, посетителите на града и региона, а и всички минаващи от там ще се заредят с цветно настроение.

Миналата година по същото време бяха засадени рози от двете страни на изхода за София. За съжаление, част от розовите храсти бяха откраднати. С новата доставка, ще бъдат възстановени липсващите храсти по Софийско шосе.

През есенния период звеното за озеленяване към Община Самоков извърши зацветяване на цветните лехи, като бяха засадени над 11 хил. теменужки в различни цветове. Те вече са изпълнили градинките в центъра на Самоков и кръговите кръстовища. Засадени са и 5 хил. луковици лалета, които през пролетта ще изпълнят града с цветове.