18-годишен от Долна баня загина в челен удар между Приморско и Китен

 Петима са ранени, има и дете

Осемнадесетгодишен шофьор от Долна баня загина при тежка катастрофа на пътя между Приморско и Китен. Тежко пострадали са четирима, ранено е и дете.

Пътният инцидент е станал около 09.56 ч. в понеделник на пътния участък между Приморско и Китен.

Лек автомобил БМВ 330, със софийска регистрация, управляван от 18 годишният Боби от Долна Баня,с шофьорска книжка от март, движейки се с несъобразена скорост, предприема рисково изпреварване на колона от автомобили. Заради мократа асфалтова настилка “БМВ”-то се подхлъзва и се стига до челен сблъсък с насрещно движещ се лек автомобил “Нисан Навара”, със софийска регистрация.

Водачът на “БМВ”-то загива на място, а тежко пострадали са двамата му спътници. Потърпевши от пътния инцидент са и водачът на “Нисан Навара” – мъж от София, жена – вероятно съпругата му, която е била заклещена в автомобила в тежко състояние и дете, което по първоначални данни със счупен крак.

Жителите на Долна баня са съкрушени от новината за смъртта на младия мъж.

“Едно дете днес загуби живота си само на 18, друго е в критично състояние! Заради неправилно изпреварване, висока скорост и липса на опит“, написаха от Община Долна баня на официалната си страница във фейсбук.

„Помислете като се качите зад волана, не рискувайте своя живот или този на другите на пътя! Молим ви, помислете не само за себе си, помислете за почернените родители, за загубения живот на Боби само на 18!“, се казва още в публикацията на общинската администрация.