18 месеца затвор за нападение над жена в парка на Благоевград

Една година и 6 месеца ще лежи в затвора мъж от Благоевград, нападнал жена в парк “Бачиново”. В. И. е осъден и на “обществено порицание”, като присъдата бъде залепена на табло в сградата на общината за срок от 10 дни. Той ще плати и 7000 лв. обезщетение на пострадалата за претърпените от нея неимуществени вреди, постанови Окръжният съд в Благоевград на втора инстанция, пише „24 часа“.

Инцидентът станал на 18 юни 2018 година, към 21 часа. С. Г. се разхождала сама в парка. Усетила, че след нея върви някой и когато се обърнала видяла непознато лице с поставена качулка на главата. След минути била нападната в гръб. Непознатият й запушил устата и започнал да я дърпа, за кратко тя се отскубнала, но мъжът продължил атаката си срещу нея като я хванал и избутал към близко дърво, при което тя успяла да види лицето му. Той я блъснал на земята и след падането й започнал да я души и притиска в областта на очите.

Жената успяла да извика първоначално за помощ, а след това продължила да издава силни звуци. Хора от близкото заведение чули виковете и се насочили към мястото, но нападателят избягал. Помогнали на жената да се изправи, а тя им разказала, че непознат мъж се опитал да я “изнасили или убие”. Била силно уплашена, а по лицето и шията имала следи от насилие, кръв около дясното и око, а кичури от косата й падали. Пристигнали полицаи и линейка на Спешна помощ.

Три месеца по-късно полицията в Благоевград разследвала друг случай на нападение над жена в същия парк, когато по оперативен път се установила съпричастност на В. И. Провеждайки беседа с него полицейският служител установил сходства и с предходното нападение, при което му поставил въпроси в тази насока, а И. признал за извършеното нападение срещу С. Г. Описал подробности от нападението и предал носените от него дрехи. Последвало разпознаване и жената категорично посочила И. като мъжът, който я нападнал.