19-годишен шофьор се обърна край Кресна, не си спомня катастрофата

5 коли се удариха при Симитли, пострада жена

19-годишен младеж самокатастрофира, управлявайки лек автомобил „Сузуки“ на ГП Е-79 в Кресна.
Сигналът за пътния инцидент е подаден малко преди 7 ч. сутринта в неделя на входа на гр. Кресна откъм с. Долна Градешница.
Според думите на водача, му прилошало, загубил контрол, и лекия автомобил се обърнал по таван на отбивка край Е-79.
С линейка на ФСМП-Кресна пострадалият е транспортиран до СПО на МБАЛ-Благоевград, където е установено, че няма тежки травми, след което е освободен за домашно лечение.

Той няма никакъв спомен от катастрофата, над 3 часа движението в участъка се осъществяваше в едната пътна лента според съобщението на АПИ.
Друга катастрофа в неделя също стана на Е-79, при Симитли. Удариха се пет автомобила, леко пострадала е 25-годишна жена. Пътният инцидент стана към 15.20 ч. на 2 км преди Симитли срещу жп-гара Орловец. Катастрофата е причинена от лек автомобил Фолксваген. В него се удрят още два-Опел Астра и Мазда. Фолксвагенът навлиза от отбивка в Е-79, без да осигури предимството на Опела, следва удар в задната част на голфа, на който пада задният мост. В опела се удря и лек автомобил Мазда. Леко пострадала е водачката на опела, който след преглед в МБАЛ е освободена.
Малко след това на 50 м. след местопроизшествието следва верижен удар с малки щети между други два леки автомобила. Снимки: БГнес