19 свидетели разпитани по делото за смъртта на миньор в “Ораново”

19 свидетели разпита Окръжен съд – Благоевград по делото срещу С. Бекяров. Мъжът е обвинен в причиняване на смърт поради немарливост по време на изпълнение на служебни задължения в рудник „Ораново”.

Близо 4 часа продължи съдебното заседание. Разпитани бяха служители от рудника и медицинския екип, обслужил пострадалото лице. В съдебната зала обяснения дадоха и пострадалите от престъплението лица – съпругата и синът на Стефан Синапов.

Обвиняемият Бекяров присъства на съдебното заседание. По искане на защитата съдът допусна „очна ставка“ между него и един от свидетелите по делото – началник-смяната, в която се е случил инцидента.

Припомняме, че делото стартира в края на 2019 година. С. Бекяров е обвинен в това, че на 14.11.2017 г., около 16.30 ч в рудник „Ораново“ край Симитли, в качеството си на „машинист локомотив мини“ в участък „Рудничен транспорт“, е причинил смъртта на Стефан Синапов, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност – работа в мина (изразяваща се в извършване на маневрени действия, свързана с подаване на вагони към пълен и празен гараж на работна площадка), представляваща източник на повишена опасност.

Следващото заседание по делото е насрочено за 26 март от 13:00 ч. Тогава ще бъдат разпитани още четирима свидетели, както и вещите лица.