23-годишният Илия, убил родителите си в Благоевград, е направил пълни самопризнания

Полицията арестува сина на двамата убити родители в Благоевград. Младият мъж бил в неадекватно състояние, но по неофициална информация е направил пълни самопризнания.

Сигнал за тежкия инцидент е подаден в 1,57 ч. от съседи в блок 4 на жк „Ален мак“. Те съобщили за пожар в апартамент на петия етаж. При пристигането на огнеборците били открити телата на съпрузите – Васил, на 60 г. и Бистра, на 53 г. Първо имало съмнения, че са загинали в пожара, но при огледа впоследствие са установени тежки наранявания по главите им. Предполага се, че са били удряни с чук.

Няколко часа по-късно полицаите са арестували сина на семейството – Илия Априлов, на 23 години. Установено е, че след като е убил родителите си, запалил апартамента и откраднал микробус „Опел“, който е бил повреден. С него се опитал да избяга по главен път Е-79, но катастрофирал в Кресненското дефиле.

Той сам се обадил на телефон 112, за да съобщи за пътния инцидент. Полицаите го открили в неадекватно състояние, предстои да бъде освидетелстван от психиатър.

60-годишният Васил Априлов е получил инсулт пред дни, пише 24 часа. Извършителят на престъплението – Илия, е бил компютърен специалист, а майката Бистра е работила като счетоводителка във Винпром. Преди години семейството е притежавало фирма за таксиметров превоз. Все още се изясняват причините за жестокото двойно убийство.