Десетки граждани си направиха безплатно анонимно изследване и се информираха за ХИВ/СПИН в Дупница

Ценка Стоянова

спечели първа на ученически конкурс за колаж на тема „СПИН – знанието предпазва”

 

Мария Евлогиева от Школата по изобразително изкуство към читалище “Зора – 1858” в Дупница, чийто ръководител е Лора Делибалтова, спечели първо място на ученическия конкурс за колаж на тема „СПИН – знанието предпазва”. Конкурсът бе сред проявите, с които Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към община Дупница отбеляза Световния ден за борба със СПИН – 1 декември. Втората награда бе присъдена на петокласничката Виктория Демиревска от ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, а трето място на Лъчезар Христов – 5-и клас в ОУ “Св. св. Кирил и Методий”. Секретарят на МКБППМН Ценка Стоянова връчи грамоти за участие и обяви останалите поощрителни награди: Димитринка Спасова и Виктория Здравкова от СУ “Паисий Хилендарски”, Дженифър Стоева от ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, Габриела Стамболийска и Михаела Мирчева от СУ “Св. Паисий Хилендарски”.

Десетки граждани си направиха безплатно анонимно изследване

 

МКБППМН към община Дупница отбеляза с редица прояви Световния ден за борба с бича на века – СПИН. В конкурса, който бе сред изявите, участваха ученици от 5 до 12 клас. На 1 декември в партера на общината бяха изложени всички изпратени колажи. Жури оцени трите най–добри творби и връчи награди на победителите.
“Моето здраве е мое право”, е мотото на Европейската седмица за изследване на ХИВ/СПИН. Община Дупница също се включва в кампанията на РЗИ-Кюстендил. Десетки граждани си направиха безплатно анонимно изследване и се информираха за ХИВ/СПИН. Бяха раздадени и здравно-промотативни материали.
Международният символ на борбата с ХИВ/СПИН е червената панделка. Тя е израз на солидарността към хората, живеещи с ХИВ и обединява усилията в общата борба срещу болестта.

Във фоайето на общината бе подредена изложба