Откриха тумор и киста в главата на 6-месечното бебе Рая Евгени Ангелова от Кюстендил, майката Мариела Василева: Докторите ми казаха да я гледам в къщи, в Белгия ми искат 20 000 евро

 

Шест месечно бебе от Кюстендил Рая Евгени Ангелова се нуждае спешно от животоспасяващо лечение в чужбина. Тя се казва Рая Евгени Ангелова. Преди 2 седмици и е поставена диагнозата- тумор и киста в главата – киста арахноидалис регио фронто- темпоро- париеталис декс, ту церебри регио интра, супра- ет параселарис. Майката Мариела Василева написа в социалната мрежа Фейсбук: „Туморът заема огромна част от мозъка, като е влязъл и в орбитата на дясното око, а в съчетание с кистата мозъчното налягане се е увеличило многократно. Докторите в България поставиха клапа за да намалят поне малко налягането, но действията им спират до тук. Вариантът, който ми дават тук е да си я гледам вкъщи и да я чакам. В момента търсим варианти за лечение в чужбина, но за това ми е нужна вашата помощ. Офертата, която имаме от Белгия – Hopital Erasme е за първоначални 20 000 евро, които включват престой, операция и предприемане на по нататъшното лечение. До момента отговор от фонда за лечение на деца в чужбина няма, а Рая няма време да чака. МОЛЯ ВИ, дайте шанс на моето бебче да живее, МОЛЯ ВИ, помогнете ми!”.
Всеки, който желае да помогне на Рая, може да го направи чрез следната сметка:
IBAN BG03FINV91501317022422
BIC FINVBGSF
ТИТУЛЯР – Рая Евгени Ангелова

Вече е организиран и Благотворителен базар за Рая във Фейсбук.
https://www.facebook.com/groups/339605136473477/
Ще бъдат поставени и кутии за дарения в Кюстендил, по подобие на успешната кампания за набиране на средства за лечението на Валентин Зашев.