387 родители не искат видеонаблюдение в детските градини на Дупница, от 782-ма анкетирани само 19 не са спокойни за децата си

Кметът Методи Чимев на откриването на нова детска градина в Дупница

Препоръките от родители са за подобряване на материалната база и облагородяване на дворовете

 

764 са положителните оценки за услугите отглеждане, възпитание, обучение и социализация в детските градини на Дупница, сочи анкета на общината. 17 са отговорили отрицателно. В анкетата са се включили 782-ма родители на деца. На въпроса “Смятате ли, че е необходимо да се въведе видеонаблюдение в групата на вашето дете”, с отговор “да” са 354-ма родители, а с “не” – 387. Отговор “Не мога да преценя” са дали 41 от отговорилите. На “Смятате ли, че видеонаблюдение в групата на вашето дете ще подобри условията на отглеждане, възпитание, обучение и социализация”, отговор “да” са дали 297, „не” – 443-ма и 39 са отбелязали, че не могат да преценят. “Ако се въведе видеонаблюдение в групата на вашето дете, ще бъдат ли нарушени правата му, или на персонала в детската градина” с “да” са отговорили 306, с „не” – 434-ма, а 38 с “Не мога да преценя”.
На питането “Спокойно ли отивате на работа, оставайки детето си в детската градина” с “да” са отговорили 665, а с “не” – 19. Що се отнася до въпроса “Споделя ли с вас детето живота в детската градина”, отговор “да” са дали 716, а с “не” са отговорили 65-има. Препоръките от родители са свързани с подобряване на материалната база – облагородяване на дворовете и въвеждане на нови методи за обучение.
Отговорите на всички въпроси не са сведени до 782 общ сбор за всеки от тях предвид факта, че за някои родителите не са отговорили.