54 540 кг събрани отпадъци и премахнати 6 незаконни сметища в община Кюстендил за ден, над 300 се включиха в инициативата “Да изчистим България за един ден!”

  • Важно е с действията и с начина си на мислене да се грижим за природата ни всеки ден, каза областният управител Виктор Янев

 

 

Ръководството и служители на общинска и областна администрация, заедно с представители на институции в града, читалища, училища, партии и неправителствени организации, се  включиха за девета поредна година в инициативата “Да изчистим България за един ден!”, като тази година участниците от града и околните населени места бяха над 300.

Освен на маркираните обекти на картата на събитието – лесопарк “Хисарлъка” и поречието на р. Банщица – кюстендилци взеха участие в почистването на междублокови пространства и детски площадки в много от кварталите на града.

Екипът на Областната управа почисти района в лесопарк „Хисарлъка“, което е едно от най-посещаваните от жителите и гостите на Кюстендил места. Служителите на администрацията събраха отпадъците от зелените площи и алеи на парка. В акцията по почистването се включи и областният управител Виктор Янев, който призова да бъдем ангажирани в каузата за чиста околна среда и да възпитаваме тази идея и в децата си. „Похвално е, че кампанията получава такава широка подкрепа, но е важно с действията и с начина си на мислене да се грижим за природата ни всеки ден“, посочи Янев и благодари на включилите се доброволци в инициативата.

Резултатът от акцията “Да изчистим България за един ден!” за тази година в Кюстендил и региона е 54 540 кг събрани отпадъци и премахването на 6 незаконни сметища.