7 месеца „лишаване от свобода“ за Иван Р. от Сапарева баня, държал марихуана в буркан

droga

Районен съд – Дупница наложи наказания: „Лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, което да се изтърпи при първоначален „строг“ режим, по отношение на обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества. Съдът, под председателството на съдия Светла Пейчева одобри, постигнатото  споразумение между районна прокуратура и защитата на обвиняемия Иван Р.

23- годишният обвиняем, който е осъждан се призна пред съда за виновен в това, че на 25.11.2021 г. в гр.Сапарева баня, без надлежно разрешително държи високорисково наркотично вещество по смисъла на чл. 3, ал. 2, т. 1 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите /ЗКНВП/, а именно – един брой стъклен буркан с винтова капачка, съдържаща суха листна маса – коноп /марихуана/, с нето тегло 33.15 грама,

на стойност 198.90 лв. и един брой бяло полиетиленово пликче, съдържащ

суха зелена листна маса –коноп /марихуана/ с нето тегло 8.78 грама, на стойност 52.68 лв. или всички наркотични вещества на обща стойност 251.58 лв. – престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК.

От така определеното наказание „лишаване от свобода“, следва да бъде приспаднато времето, през което обвиняемият е бил задържан с мярка за неотклонение „Домашен арест“, считано от 26.11.2021 г., като 2 дни „домашен арест“ се зачитат за 1 ден „лишаване от свобода“.

Определението е окончателно.