7 млн. лв. са отпуснати на община Банско за ремонт на улици

Близо 7 млн. лв. сме отпуснали на община Банско за ремонти на улици. Това съобщи премиерът Бойко Борисов при посещението си в зимния курорт.

„С част от тези средства наскоро бе завършен околовръстният път на града. Това ще облекчи изключително много трафика и ще осигури директен достъп на туристите до кабинковия лифт”, посочи премиерът. Той бе категоричен, че работи отлично с местната власт и „каквото е поискано от нас, сме го осигурили“.

В Банско министър-председателят се срещна с кмета Иван Кадев и неговия екип, председателят на Общински съвет Димитър Русков и народният представител Александър Мацурев. Премиерът бе придружаван от здравния министър Костадин Ангелов.

Бойко Борисов инспектира реконструираната улица „Глазне” и новопостроената част на ул.”Найден Геров”, с която се оформя южната дъга на околовръстния път на града.

Кметът Кадев запозна премиера с част от направеното в областта на капиталовите разходи през миналата година и с инвестиционната програма за инфраструктурата на Банско и Добринище през 2021 г.

Той отправи благодарност и към министър Ангелов за отпуснатите 2000 бр. антигенни тестове , с които днес в Банско реално може да заработи новата лаборатория за тестване за ковид.

Посещението на премиера Борисов в Банско е второто за по-малко от година. От курортния град министър-председателят отпътува за Гоце Делчев.