7 футболисти отпаднаха от групата на „Марек” за дербито срещу „Германея”

„Марек” отново няма да бъде в пълен състав.

Наставникът Цецо Видински ще трябва да окомплектова състава без 4-ма наказани и 3-ма контузени играчи

„Марек” няма да може да събере пълен състав за поредния си тежък мач в Югозападната трета лига. В събота от 16 часа дупничани приемат „Германея” в местното дерби на 25-ия кръг. Наставникът Цветан Видински ще трябва да окомплектова състава без големия брой отсъстващи футболисти.
След загубата с 1:2 от „Миньор” в Перник цели 4-ма играчи на дупнишкия клуб са наказани. Със спрени състезателни права за по един мач са Бойчо Влахов и Даниел Георгиев, а в следващите две срещи няма да играят и Александър Близнаков и Антонио Арсов. Проблемите за треньорския щаб на стадион „Бончук” обаче не спират дотук. Денис Пидев, Илиян Христов и Николай Ганчев пък са контузени и по всяка вероятност няма да могат да се възстановят до началото на двубоя.
„Положението ни с отсъстващите е много тежко. За съжаление няма да мога да разчитам на 7 футболисти преди най-важния ни мач. „Германея” винаги играят доста мотивирано срещу нас и очаквам, че това ще бъде най-трудният ни двубой досега”, каза пред „Вяра” наставникът на „Марек” Цецо Видински.
Сапаревобанци също няма да могат да разчитат на трима свои състезатели. Борислав Ангелов, Александър Манолов и Виктор Теодосиев пропускат мача на „Бончук” поради наказания.
В момента двата тима са на 11-а и 12-а позиция в класирането на Югозападната трета лига, като имат еднакъв актив от по 26 точки.
Днес от 15,30 часа пък юношите на дупничани до 19 години имат поредния си тежък тест в Елитната група. Те приемат отбора на „Янтра” (Габрово) и трябва да победят задължително, за да запазят шансовете си за оцеляване в дивизията.