77-годишна жена изнасилена и убита в Провадия, мародерите – братя на 17 и 14 години, са задържани

 

Служители на МВР са арестували двамата братя часове след откриването на мъртвата възрастна жена

Двама непълнолетни братя са задържани за срок до 72 часа за грабеж, придружен с изнасилване и убийство на самотна жена в Провадия. Съобщението е от извънреден брифинг от Варненската прокуратура.

В събота, само за часове след като в дома си била намерена убита самотно живееща жена в град Провадия, тежкото криминално деяние е било разкрито от служители на ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна.

Извършители на престъплението са двама братя – на 17 и на 14 години, срещу които са намерени достатъчно доказателства при проведените процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване, за грабежа, придружен с убийство и за изнасилването.

17-годишният Станислав М. и брат му – 14-годишният Осман Ю., са задържани с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Окръжна прокуратура във Варна за срок до 72 часа, след като са привлечени като обвиняеми за извършени престъпления.

Ще бъде внесено искане във Варненския окръжен съд за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда срещу тях.

В понеделник самотно живеещата 77-годишна жена наела двамата братя да пренесат дърва за огрев в дома й. За работата платила 20 лева.

В сряда те решили да извършат грабеж в дома й.