8 семейства „вдигнаха” юбилейни сватби в Рила

Снежана и Николай Чифлигарови и Утеха и Иван Начеви подписаха актове за златен брак

 

8 семейства празнуваха заедно на юбилейни сватби в градРила.  След 2-годишно прекъсване заради пандемията местното  читалище „Христо Ботев” възобнови традицията си да събира семейни двойки с дългогодишен брак на общо тържество.

50 г. съвместен живот отбелязаха две двойки – Снежана и Николай Чифлигарови и Утеха и Иван Начеви. Двете семейства подписаха актове за златен брак. Като длъжностни лица – свидетели документите разписаха кметът на общината Георги Кабзималски, Лили Ортакчийска и Венета Яневаот читалището. Стойка и Йордан Гръчки вдигнаха наздравици за 45-годишно семейство на сапфирена сватба.

Рубинените сватби (40 г.заедно) бяха 3 – на Райна и Аспарух Станчови, Невена и Славчо Йовеви и Златка и Валентин Жлябинкови. След 35 г. съвместен живот Надежда и Димитър Фъркови имаха коралова сватба.

На перлена сватба Асен и Таня Булянски честваха 30 г. от подписването на своя граждански брак.Всички те бяха поздравени от гласовитите деца от вокална група „Рилски звънчета” с ръководител Емилия Начева.

За здраве и благополучие на празнуващите семействаАнна-Мария Кабзималска и Ангел Златков от групата разчупиха сладка питка, осигурена от Мая Чергарска – технолог в хлебопекарна в района.Домакините Таня и Иво Бозовайски от ресторант „Елхите”, който читалището отдава под наем,осигуриха страхотната торта и дадоха всичко от себе си, за да се чувстват гостите добре. От общината подкрепиха инициативата, осигурявайки шампанско за празнуващите. За дамите имаше и рози, поднесени им от кмета Кабзималски.

„Юбилейните сватби са над 15-годишна традиция на нашето читалище, която рилчани много харесват. След като две години не можехме да се събираме заради ковида, сега отново празнувахме. Изпратихме покани на около 40 семейства с юбилейни бракове, но по-голямата част не можаха да се отзоват. Всички присъстващи останаха много доволни и ни благодариха, че организирахме празника”, коментира читалищният секретар Лили Ортакчийска.