„Протестът за Пирин е политически. От самото начало беше политически”, отсече в национален ефир министърът на околната среда и водите Нено Димов. Припомняме, че протестиращите срещу измяната в устройствения план на Банско искат оставката на екоминистъра.

Той обаче е категоричен: „Лидерите на тези протести са политически партии, които не можаха да влязат в парламента”. „Голяма част от хората, които протестират, вероятно не си дават сметка за какво точно протестират. Не става дума за 48% строителство, а за 2%, на които и в момента може да се прави спортна инфраструктура. Лифтът ще бъде нищожен процент от тези 2%.

През всичките години са се опитвали по друг начин, избягвайки демократичното представителство, да прокарват решения, които да спират развитието на България. ”, поясни министърът.

Нено Димов заяви още, че в глобалния индекс за екологична ефективност България е на 30 място в света, като през 2017 г. се е качила с 3 места. А по отношение на биоразнообразието и хабитатите от 64-то място се е качила на 23-то място.

„Много добре си гледаме околната среда”, заяви министърът.